fredag 14. september 2018

Brun jordmaur

Kjøp skadedyrsprodukter! Sort sortemang av middler og produkter, både for å bli kvitt og videre beskyttelse. Vi fjerner maur raskt og effektivt. Ett skjema - tilbud fra flere skadedyrfirmaer.


Hvordan ser brun jordmaur ut?

Arbeiderne til brun jordmaur varierer i størrelse fra til mm. Dronningene kan bli dobbelt så lange (8-mm). Det første leddet i antennene er helt glatt uten utstående børster.


Dette, i tillegg til gulbrunt bryststykke og bein, skiller brun jordmaur fra svart jordmaur. Hvor finner vi brun jordmaur ? Den største forskjellen er fargen. Den er tofarget med mørk bakkropp oghode, og et lyst rødbrunt bryststykke og bein.


Svart jordmaur er, som navnet tilsier, svart.

Hannene har størrelse som enarbeider. I Norge finnes brun jordmaur kun på Østlandet og sydover til AustAgder. Dukker det opp brun jordmaur på kjøkken-benken er det mest sannsynlig at reiret er innendørs.


I motsetning til svart jordmaur og sauemaur som ofte trekker inn fra reir rundt huset på leting etter mat. Det er svært vanskelig å forebygge invasjon av brun jordmaur. Kroppen er tofarget med mørkt hode og bakkropp, og lyst bryststykke.


Et samfunn startes av en enkelt dronning, som svermer fra en eksisterende koloni. Tilgang på mat er vanligvis årsaken når svart jordmaur etablerer reir inne i bygninger. Arten er sky og lever en skjult. Om brun jordmaur : Bygger reder i gamle eiketrær, også i råteskadet trevirke i hus. En sky art der rede kan være vanskelig å lokalisere.


Kun i sørøstlige deler av Norge, ganske vanlig. Bekjemping av brun jordmaur : 1. Tilgjengelige reir kan bekjempes med insektspray 2. Sukkermaur kan da kun gå i treverk hvis det er fuktskadet, eller sannsynlig vis så råttent at du kan stikke fingeren igjennom treverket. Den kalles ofte bare sukkermaur og er den vanligste av de norske artene i slekten Lasius.


Det betyr allikevel ikke at dette er enkelt.

Disse maurene kan sitte på de enkleste steder utendørs, men også på kompliserte steder i huset. Maur som lager reir inne i vegger, gjør skade på treverk og isolasjon. Det er viktig å forstå at hverken sukkermaur, stokkmaur, brun jordmaur eller andre typer av maur spiser treverk.


Rester etter ødeleggelsene kan blant annet finnes langs gulvlister eller i hauger nær reiret. Den kan bygge store kolonier i gamle trær, treverk og isolasjon inne. De er arter av årevinger i familien maur. Svermingen foregår på sommeren i juni og i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg