fredag 14. september 2018

Male vinyltapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Bestill varer på maxbo. Malepensler, malekoster rens mm. MAXBO - Klart du kan!


Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny.

Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene. Der det er løst må det etterlimes. Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Det har likevel ikke vært vinyltapet , slik som denne gang.


Tapeten sitter godt fast, så jeg lurer på om jeg kan male rett på eller ev. Noen som har erfaring med vinyltapeter og å male på denne? Mange ønsker å male over gammel tapet, dette går som regel veldig fint.


Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet , papirtapet og fibertapet.

Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig. Vinyltapet bør du ikke male over. På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden. Jeg har tenkt å male over den (man blir fort lei av oransje farge), men lurer på hvordan det best skal gjøres?


Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid. Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere.


Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. Noe av det mest unike med denne typen tapet, er at vinyloverflaten gir muligheter for tredimensjonale effekter, ulike teksturer og imitasjoner av naturmaterialer, samt en lang rekke andre design. Reserver ditt Hotell i Male online. Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger.


Den store fordelen med vinyltapet er holdbarheten. Derfor egner denne kvaliteten seg ekstra godt i rom som kjøkken og bad (ikke i våtsone). Det som taler vinyltapet litt imot er at overflaten ofte føles litt plastikkaktig ut, noe som ikke alle liker like godt.


Jeg kan alltids forsøke å væte den, emn siden det er vinyltapet så tipper jeg at det ikke trekker veldig godt gjennom - samme greie som å male på den først.

Jeg skal legge ny tapet før maling. Min vegg er heller ikke så pen, og jeg gidder ikke helsparkle. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet. Tapet er noe som gir rommet et helt eget og spesielt inntrykk. Jotun Grunning for tapet.


Men det er et kunstprodukt som ikke er noe mer naturvennlig enn vinyltapet. Strukturtapet er mulig å ta ned igjen, i motsetning til glassfiberstrien. Mønstrene er mange og fargevalget er fritt.


Hvis det er en vinyltapet bør du ikke male over. Grunnen er at fargestoffer eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen, at veggen avgir lukt eller at tapetet ikke tørkerlig skikkelig. Andre typer tapet, som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over.


Geometriske og grafiske mønstre raser oppover listene. Fra det spenstige, tidløse, til det nøytrale - i ulike design, farger og uttrykk. Vi har en tapetsert vegg som vi skal male.


Hun malte også flisene på hver side av borden. Tapeten er et par år gammel, helt vanlig slik tapet fra Borge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg