onsdag 26. september 2018

Slaktevekt gris

Har en tabell på forholdet mellom levendevekt og slaktevekt på slaktegris. Men mener og husker det har blitt gjort noen endreinger for et par år siden. Så slakteprosenten forandra seg. Det kompenseres for gjennomsnittlige slaktevekter ned til kg. Produsenter som ikke leverte slaktegris i basisperioden er tildelt slakteriets gjennomsnittsvekt for basisperioden.


I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen også referert til som Sus domesticus.

Mye tyder på at tamgrisen oppsto som følge av flere samtidige uavhengige prosesser på forskjellige steder i verden. Hvorfor bruke slaktevekt ? P Klassifisering av gris. P Immunkastrerte griser. S Internkontroll Gris. S GP statistikkrutiner.


P Småfe, klassifiseringsprinsipper. I tillegg ser en at forholdet mellom brystmål og vekt ikke er helt rettlinjet. Tidligere undersøkelser og plot har vist meget gode sammenhenger mellom brystmål og vekt for purker opp til 110kg.

Noroc- gris har grønt eller ingen øyremerke – vanleg gris har alltid gult øyremerke). Det er viktig at desse blir brukt på rett gris. Gevinst ved nedgang i slaktevekt på kg.


Edelgris gir ein meirverdi ved vidaresal. Vektgrensen mot slaktegris er på 12kg. Purke som har født unger eller som har synlig utviklet jur være mindre enn 121kg ( slaktevekt ). VAK griser som skåldes under slakteprosessen og med slaktevekt over 12kg aksepteres som Purke. Gris som har født grisunger. Tamsvinet tilhører svinefamilien (Suidae), som har flere viltlevende slekter.


Går du feks på et gjennomsnitt på kg slaktevekt kan DB være 2kr. Norge – fra fødsel til slakt. Purke er hunndyr av gris , råne er hanndyr som ikke er kastrert.


Breens Jaktutstyr AS har i over år vært en markedsleder innenfor salg av elektroniske hjelpemidler innenfor jakt og fiske. Bestill og betal varene. Brunst er spesialist på jaktklær og kamuflasje. Vi er kanskje landets største på Härkila,PinewoooSitka. Mobilslakt AS slakter dyr hjemme på gården.


Vi transporterer kjøtt istedenfor levende dyr.

Slik sikres et ustresset slakt og en bedre kvalitet på kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg