onsdag 5. september 2018

Male gulvfliser med varmekabler

Ta kontakt med din lokale elektriker i Elfag for smarte og skreddersydde løsninger. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser.


Jeg har et gulv med rue keramiske fliser over varmekabler.

Disse flisene er helt håpløse å rengjøre. Derfor lurer vi på om det er mulig å male dem? Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. Om grunningen da følger med tapen, så er ikke heften god nok, og flisene må mattslipes.


Fliser på baderom kan også være vanskelig å male. Fugene på badet er ofte fulle av kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porøse.


Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Er det mulig å male gulvfliser ?

Noen som har gjort det, og fått gode (eller dårlige) resultater? Jeg er enstelig for at flisene skal se ut som linoleum eller noe annet gulvbelegg etter maling, at malingen ikke sitter skikkelig og lett blir ripet, og at varmen fra varmekabler kommer i konflikt med malingen. Hva med å male gulvflisene med sånn kraftig epoxymaling som brukes. Vi valgte å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget), det har holdt svært bra i. Tørk med en ren mikrofiberklut så støvet blir helt borte.


Slip ned flisene Slip flisene med et slipepapir eller en slipepad i etterkant av vaskingen for å matte ned flisene. Grunning Etter en grundig vask og skrubb kan du begynne å male med grunning, og det viktigste er at den ikke skal være oljebasert. Rull over flisene med Jotun Hetgrunning Universal, og la det tørke i et døgn. Også maler du tre strøk med Lady supreme finish, husk at det er smart å la det tørke et døgn før du tar neste strøk. Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet.


Deretter bør du vaske to ganger med et kraftig rengjøringsmiddel. I flisene er det naturlig fett som må vaskes bort. På en flis som ikke er helt ren vil malingen lettere flasse, sier hun. Kan man legge trepanel på badet? Når flisene er rene og tørre er det tid for å mattslipe med fint slipepapir.


Kjøp via vår store webshop. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene.

Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Slik maler du gulvfliser : Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Jeg har aldri forsøkt å male fliser, men man trenger vel ikke pigge opp hele gulvet bare for å legge nye fliser om man har varmekabler. Det skal vel gå å bare fjerne flisene, starter med fugene og så flisene.


Får ta med at dette er jeg IKKE en ekspert på altså, men spør i en flisebutikk. Jeg har forhørt meg hos flere malere og de sier det bør gå bra. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra leserne mine som har gjort det med godt resultat. Hva maler man med , hva gjør man med fugene? Har tenkt å evnt male gulvet en mellomgrå farge.


Varmekabler er løsningen når du støper gulvet i betong, eller benytter selvutjevnende støpemasse på eksisterende bjelkelag. Kablene legges på netting med betong på begge sider, og regnes av mange som det beste og mest solide av de elektriske løsningene. Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen. Slik gjør du: Start med å rengjøre badet godt. Har jobbet med dette i besteparten av et tiår.


Så har nok litt mer erfaring å slå i bordet med enn deg, kjære deg. Legge flis på flis er en bedre og mer varig løsning enn å male over. Gitt at alt stemmer under flisen med membran og fukt, samt at flisen faktisk henger skikkelig.


Norfloor har et enormt utvalg av italienske gulvfliser i alle prisklasser og vi kan tilby gulvfliser i alle farger, størrelser og overflater som kan tilpasses til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg