torsdag 7. mars 2019

Grønn farger

En gulaktig, dempet grønn tone. Teblad er en gyllen, dempet og naturlig grønntone som skaper en behagelig atmosfære. Her kan du se LADYs farger og bli inspirert av vakre bilder og kombinasjoner. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet.


En grønn mellomtone for de som ønsker en litt mer kulørt tone.

Sett den gjerne sammen med den lysere Green Harmony for å understreke det grønne innslaget. Fungerer godt til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Grønn farge i våpenskjold var ikke så vanlig tidligere , men er mye brukt i nyere ti bl.


Naturlige farger er mer og mer synlige i trendbildet. To hovedtrender har vært å roe ne trekke seg litt tilbake og ikke minst å oppdage hvor dyrebar naturen er. Av alle farger som var oppe til diskusjon, så vant grønt overlegent. Skogen gir oss ro, mulighet til å samle tankene i en ellers stressende hverdag, og de vakre grønne nyansene hentet rett fra naturen, blir med oss inn i hjemmet i.

Her finner du et utvalg av våre fargekart til maling både innendørs og utendørs. I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og. Newton de syv distinkte fargene rø oransje, gul, grønn , blå, indigo og fiolett.


Farger som er like sortaktige, hvitaktige, kulørsterke eller -svake vil klinge godt sammen. Les mer om nyanselike farger her. Hvis du vil kombinere ulike farger , for eksempel rosa, gult, blått og grønt, kan NCS-koden brukes for å finne de riktige nyansene. Se bilder og farger fra ulike rom og områder. I løpet av kirkeåret bærer liturgen stola med ulike farger under gudstjenesten.


Kledet (antependiet) på alter og prekestol skiftes også ut i samme rytme. Fire forskjellige farger blir brukt: Fiolett, hvit, rød og grønn. RGB er en additiv fargemodell som starter med fraværet av lys, og farger blandes ved å tilsette lys. Farger sendes direkte lys fra en lyskilde til øyet, og benevnes som lysfarger. Primærfargene i RGB er rø grønn og blå, og når de blandes, får man hvitt.


Dette er fordi malingen inneholder fargede pigmenter som absorberer lys. Jo flere farger av lyset som absorberes, desto færre farger og mindre lys reflekteres og treffer øyet ditt. For eksempel absorberer grønn maling rødt og blått lys, det grønne lyset reflekteres tilbake og treffer øyet ditt.

På vår nettside har vi fargesirkel for utskrift, og du kan lære å blande alle farger ved å følge vår enkle veiledning. Gul og blå vil bli grønn. En annen farge som Henningsen trekker frem i det nye fargekartet er klassisk grønn. Det er en farge som vi ikke kommer utenom når vi snakker om grønt.


Den oppleves kanskje ikke som så veldig ny og overrasker ikke, men føles trygg og go mener hun. Bruk ikke intense og mørke grønne farger på kjøkkenet med mindre du vil slanke deg, grønt sies å hemme appetitten. Men frisk, syrlig grønn med innsalg av gull er ok. Har du lagt merke til at mange spisesteder bruker oransje i interiøret? Det skal stimulere matlysten.


Soverom har ikke godt av klare, røde farger. Beroligende farger med grønn lerretsbilder Ikke alle i dag forstår at grønt er opplevd som en harmonisk, beroligende farge, men effektene er verdsatt gjennom historien. Takket være arkeologiske graver, vet vi nå at denne stimulerende fargen har blitt brukt til klær i det minste siden steinalderen. Farvene påvirker oss mer enn vi tror.


Med litt forståelse for bruken av, og hvordan vi påvirkes, kan vi faktisk bruke farvene aktivt til å skape energi i våre liv. Mens blå er flyktig og svevende som skyene i himmelen, er grønn stabil og trygg i en verden i endring. Grønn er en samlende farge som innbyr til ro og harmoni, men samtidig har grønn en engasjerende og inkluderende effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg