mandag 25. mars 2019

Pergolaen

Ikke bygg pergolaen din for lav. Når du skal bygge en pergola er det også viktig at den ikke blir for lav. Hvis ikke pergolaen din er høy nok, risikerer du å få klatreplanter på hodet når du står under den. Klatreplantene vokser nemlig ikke kun opp på taket - de vil også henge litt ned.


Med en pen og praktisk pergola får du en lunere og koseligere uteplass.

Samtidig gir taket svalende skygge på sommerens varmeste dager. Pergolaen er konstruert i gråmalt aluminium. Taket gir svalende skygge, men kan også trekkes til siden for å slippe til solen. Den kan bestå av korte sperrebiter på toppen av en levegg eller bjelke, eller et åpent tak av sperrer, eventuelt med lekter eller espalier som plantene kan klatre på over sperrene.


Plasseres den inn mot huset, skjermer den lite for rommene innenfor. Dessverre beskytter pergolaen ikke mot regn – selv om vi vel sjelden sitter ute når det. Vår Signatur pergola er laget i størrelsen 3x 3cm.

Da får du en romslig pergola, med mange bruksmuligheter. Dersom du bor på en værutsatt plass eller bare ønsker en solid og luksuriøs uteplass, er det Fasade Pergolino du skal velge. Den stabile konstruksjonen og det lange utfallet gjør dette til markedets mest stabile pergola. Den integrerte gassfjærmekanismen gjør at det oppnås et konstant spenn i duken når pergolaen er kjørt ut.


I år har pergolaen blitt pusset opp og målet er å gjøre den helt ferdig i løpet av sommeren. Tre strøk med beis, mer armeringsjern, et speil og en benk har gjort susen. Bakken inni pergolaen er ferdig utgravd og nå mangler kun døren jeg vil ha i enden ved uthuset.


Den pergolaen som derfor oftest blir brukt i Norge er den med struktur og en duk i tillegg. Videre har man også en som i istedenfor duk og struktur, er satt opp med et skråtak. Sistnevnte egner seg godt på snøfylte plasser eller dersom man skulle ønske å bruke pergolaen også på vinterhalvåret.


Dersom det legges tak over pergolaen i hagen, må en ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid. Konstruksjoner med tak faller som regel inn under søke- eller meldepliktige tiltak. Tett vekst med klatreplanter oppå pergolaen kan føre til at snø blir liggende på pergolaen vinterstid. Få høyde på pergolaen.


Du bør derfor bygge med ekstra høyde. På pergolaen vi bygger her, er høyden cirka 2cm.

A pergola is an outdoor garden feature forming a shaded walkway, passageway, or sitting area of vertical posts or pillars that usually support cross-beams and a sturdy open lattice, often upon which woody vines are trained. En pergola kan også i moderne. The origin of the word is the Late Latin pergula, referring to a projecting eave. Disse markisene kan benyttes både hjemme, på hytta og på restauranter og.


Det fremkommer av byggesaksforskriften (SAK10) § 4-hvilke typer bygninger som kan oppføres uten at det er krav om byggesøknad. Alle våre moduler er skreddersydd for hvert prosjekt – også denne dukpergolaen. Maksimal størrelse per modul er på 700cm x 400cm. Størrelsen på denne pergolaen er med andre ord ingen begrensning.


Her hjemme blir pergolaen ofte utstyrt med både tak og kanskje også vegger. Vi bor jo tross alt i Norge. Med disse tilleggene på pergolaen skapes et uterom som kan brukes lengre enn helt åpent ute, i tillegg til å gi en adskilt og avskjermet romfølelse når solen også er tilstede.


Kom å nyt et nydelig måltid på vår nye uteservering! Vi gleder oss masse til å kunne ta i mot. Der må ikke være for langt mellem overliggerne i pergolaen.


Både stolper og overliggere skal være relativt solide – jo større, du laver pergolaen , desto tykkere skal overliggerne være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg