fredag 1. mars 2019

Maling av glassfiberbåt

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Har kjøpt meg en gammel fot glassfiber båt som jeg har pusset å tettet noen hull i. Den er også blitt falmet i fargen med årene. Noen som har noe tips om.


Alle typer maling må røres om før påføring, dette er spesielt viktig med to-komponente produkter. Uten tilstrekkelig omrøring vil ikke produktet tørke ordentlig, og heller ikke oppnå ønsket glans og hardhet. I literspann bør man bruke en rørepinne av tre eller metall, for større beholdere er det best å bruke et mekanisk røreverktøy. For at jobben skal bli bra er grunnarbeidet avgjørende. Jeg slipet ned min båt utvendig med slipepapir og pussemaskin.


Sår ble spaklet med epoxyspakkel og pusset. Lakkering ble foretatt med International enkomponent båtmaling som er beregnet for rulle og fordriver. Multipliser så med to og legg til arealet av akterspeilet.


Siden båter har ulike design, gir dette naturligvis bare et overslag. Dette arealet deles så på spredeevnen til det aktuelle produktet (oppført på spannet og produktdatabladet). Disse tallene gir det riktige antall liter maling som trengs for å dekke båten.


Påfør deretter 2-komp polyuretan maling eller gelcoat i ønsket farge etter den aktuelle produsents anvisninger. Reparasjon av delaminerte dekk, skrog, skott o. Selv bruker jeg Biltema sin 2-komponent polyuretan maling (top coat) da denne er beregnet for bruk på glassfiber. Rubbing er som jeg nevnte i forrige innlegg for å rive opp glanslaget i topcoaten.


Dette gir bedre feste for grunningen eller evt filler. Men den ser ganske fin ut, så jeg tror det holder med å grunne den. Ikke bruk bengalakk, det er ikke egnet til dette. Den beste malingen til slikt er to-komponent polyuretan maling. Med et enkelt gjør det selv-sett fra byggvarehuset, kan du lage sterke reparasjoner med glassfiber.


Maling av glassfiberbåt

Ved å vedlikeholde malingen beskyttes båten bedre og den beholder sitt flotte utseende. Denne videoen vil vise trinn for trinn hvordan du påfører 2. Grunning av båten er en svært viktig jobb av flere årsaker. Les mer om hvordan du lykkes med grunningen her. En noe tilårskommen Rana 6sjark var matt, oppskrapt og møkkete. Eieren, som nylig hadde kjøpt sjarken, ønsket å pusse den opp med maling i en annen farge enn den tradisjonelle oransje.


Overbygget skulle bevares som det var, men rubbes ned og poleres for å få tilbake glansen. Produkter til en aktiv fritid eller friluftsliv på land og vann. Her finner du også artikler for aktiviteter og trening i eller utenfor hjemmet, med eller.


Glassfiber er et materiale som smeltes og formes til ekstremt fine fibre (glasstråder eller smeltet sand) med en tykkelse på mellom 0og mm. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Jeg er ingen lakkeringsekspert så jeg frastår fra å råd om det. Men du må være klar over at du får en mye svakere overflate. Og hvis det er en mindre båt som.


Det enkleste er og bruke komponent polyuretan maling som du får kjøpt bla. Hvordan pusse ned en glassfiber båt som har flere lag maling ? Setter fokus på den meningsløse storbyhverdagen. Gjennombrudd for 3D-printet glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg