fredag 15. mars 2019

Vask av markiser

Markiser i høy kvalitet! Over år med fornøyde kunder. Sammenlign pris med oss! Du trenger ikke å være redd for at fargene på markisene skal forsvinne. Det anbefales å vaske markiser og andre tekstiler i overskyet vær, ikke når solen steker.


All type såpe som blir liggende på stoff og tekstiler i sterkt sollys kan sette flekker.

Husk å dekke til rundt så du ikke risikerer at det drypper på flater som ikke tåler klor. Våt en ren klut i Klorin-blandingen og vask over markisen eller parasollen. Gni gjerne litt ekstra på flekker for å få dem av. Vask av persienner, markiser og øvrig solskjerming er derfor viktig å få utført korrekt for å bevare funksjon og utseende, men også forlenge levetiden! Eksperter på markisevask, persiennevask og vask av solskjerming.


Korrekt utført renhold for persienner, lameller, gardiner, skjermer og markiser er aller først krevende. Den har med jevne mellomrom blitt forsøkt rengjort, som oftest med høytrykksspyler i latskapens navn. I år var det ingen bønn.

Dama i huset tok affære, instruerte framhenting av gardintrapp og opprigging av høytrykksspyler og tok en tur på vaskerommet. Der fant hun fram en skrubb. Generell vask av markise.


Vi anbefaler deg å rengjøre markiseduken to ganger i året. Ikke bruk sterke vaskemidler, eller vaskemidler som inneholder slipemidler, da skader du impregneringen. Fremgangsmåte for generell rengjøring av markise: Rull ut hele markisen. Bruk bøtte eller hageslange for å få skylt godt med rennende vann. Vårrengjøring er et begrep de fleste av oss kjenner til, men husker du å vaske markisene dine?


Selv om markiser lages av hardføre materialer bør du rengjøre de regelmessig. Slik sikrer du en pen duk år etter år og ikke minst en lengre levetid på markisen. Dette gjør du med skitne markiser. Hagmans markiseimpregnering er tilpasset grovere tekstiler og fungerer til alle typer markiser.


Men pass på at du bruker nok. Duken skal være helt gjennomfuktet, sier han. Det er en spray som er enkel å bruke.


Seleaclean Idealvask fra Krefting er også et effektivt konsentrat som er perfekt til vask av tekstiler. Med hjelp av en børste og litt varmt vann med såpe i kan du vaske av markisen for hånd.

Den ytterste halvmeteren med duk samt kappen bør vaskes en gang hvert år for å forebygge skade. Når skitten synes er den mye vanskeligere å få bort. Jeg har hørt om folk som heller tar av persiennene og kjøper nye, fordi de syns det er så vanskelig, sier Plusstids vaskeekspert Malin Skaar.


Ifølge Skaar skyldes det gjerne at de har gjort selve generaltabben når det gjelder vask av persienner: Å bruke en fuktig klut. Det må du aldri gjøre, for da klumper støvet seg på spilene. Finn de beste prisene på nettet. Enkelt renhold sørger for lengre levetid og forebygger at sorte flekker av jordslag eller alger setter seg. For en kjapp vask av markiser holder det med varmt og mildt såpevann.


Til tross for at duken er impregnert kan pollen, støv og sur nedbør feste seg og utvikles til jordslag. Den ytterste delen av duken og kappen har derfor godt av en vask hvert år for å unngå skader og skjolder. Hold markisene dine rene og pene med egnede vaskemidler og verktøy.


Bruk av høytrykksspyler anbefales ikke til markiser. Følg heller denne fremgangsmåten: Vask markisene med mildt vaskemiddel, for eksempel Zalo. Har du fått jordslag på markisene bruker du jordslagsmiddel. Vask lameller og konstruksjon med mildt såpevann.


Bruk svamp eller klut, alternativt en klesbørste på flekker. Spyl av etter endt vask. For best resultat og når systemet er enkelt tilgjengelig, tørk over med med en myk klut. Alternativt kun lufttørking. Fuktige sømmer kan føre til at tråden råtner i løpet av vinteren.


Kanskje har man kjøpt en ny kalesje og vasket den etter alle kunstens regler. Og så får man skader på duken gjennom vinteren, sier Ingebrigtsen. Derfor er det avgjørende at kalesjen får drypptørke til duken er gjennomtørr etter vask. Men visste du at det faktisk ikke er alt du burde prøve å vaske med eddik?


Eddik kan ikke brukes til alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg