mandag 11. mars 2019

Male dører

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Male dører kan du gjøre selv, om du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir. Slik oppnår du et godt resultat!


Alt skal være perfekt før de godkjenner opptaket. Og det er klart at vi har flinke malermestre som hjelper oss med å male i forkant av fotoopptaket. Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat.

Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister. Hvordan male dør – inne Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av dører inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.


I bestillingsprosessen får du et tydelig valg mellom høyrehengslet vindu (sett utenfra) og et venstrehengslet vindu (sett utenfra). Det samme gjelder dører. Kom i gang nå – det er ikke vanskelig å måle vinduer! Er du fortsatt i tvil?


Før du begynner å male er det lurt å fjerne dørklinken og maskere hengslene med maskeringsteip for å unngå søl. Dersom døren har gulende treverk eller kvist, påfører du 1-strøk med Jotun Kvist- og Sperregrunning.

Dette er for å forsegle kvistene. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Vi anbefaler derfor at du går for en blank eller halvblank maling, og dette er også grunnen til at man gjerne anbefaler blank maling på dører , lister og vinduskarmer. Sjekk disse smarte triksene for deg som skal male. De vanligste modulmålene for innerdører er 7x2 8xog 9x21.


I tabellen nedenfor finner du de eksakte målene for både disse og mange andre. Man bruker da oljebassert maling på dører. Har aldri opplevd sprekker. Etter at Fenolux og Fenomix ble borte bruker jeg i dag gjerne Lady eller (skjeldnere 15), og til oppussing av funkisboliger går det i Bengalac. I de helt spesielle tilfeller bruker jeg fortsatt Fenom (som jeg hamstret) og ådrer med HP-olje tilsatt pigment.


Reserver ditt Hotell i Male online. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører. Spesialmalingen gir en hardere overflate enn vanlig beis og maling, og tar best vare på utsatte konstruksjoner. Bruk av vanlig maling vil ofte medføre vinduer som går tregt og er vanskelige å bruke. Når du skal male en slett dør, satser du på godt verktøy hvis du vil ha et pent resultat og få jobben effektivt unna.


Mal en slett dør - Male lister, vinduer og dører - ifi. Jeg skal kjøpe nye jeg. Orker ikke malingen, så i morgen skal jeg bestille meg hvite dører.

Må male karmene og listene selv da, men jeg bruker sperregrunn og slipper da å kvistlakke. Vips ferdig De gamle dørene skal jeg prøve å selge. Male vindu Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute. Mål Når du har bestemt deg for en konkret dør, så må du også bestemme hvilken størrelse døren skal ha.


Om du skal erstatte en eksisterende dør. Gamle lister og dører – Ønsker du bare å fornye eller bytte farge, så kan du først grunne med sperregrunn og deretter male så mange strøk du trenger for å dekke fargen. Husk å vaske godt av før du starter med malingen. Og til det bruker jeg brede skumruller fra Flügger.


Min idè pr nå er å pusse og male dører uten å legge de ned. Otto viser deg hvordan. I forbindelse med at vi skulle lage nye Trinn-for-trinn filmer til jotun.


Vi var heldige og fant Toril og hennes kjøkken, som viste seg å være et perfekt sted for filmopptaket. Da Toril hørte vi trengte et kjøkken å male , ble hun veldig glad!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg