onsdag 24. februar 2016

Kan man male på tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Hvordan male tapetsert vegg.

Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Vinyltapet bør du ikke male over. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig.


Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service. Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp.


Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker.

Våt maling løsner litt på limen. Men mesteparten går inn igjen, prøv å trykk på plass. Eller kutt med kniv og legg litt lim under Hvis du har sett minutes makeover, på en eller annen kanal, hadde du sett at det er vanlig Opplevd det selv! Og- vær obs på at hvis tapeten er dårlig lagt i utgangspunktet, så kommer ujevnheter godt.


Jeg fortalte han soppen i butikken at jeg skulle male på tapet ,. På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden. Jeg har tenkt å male over den ( man blir fort lei av oransje farge), men lurer på hvordan det best skal gjøres? Man trenger selvsagt ikke ta ned vinylen om man skal legge tapet over. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste.


Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester. Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI.


Baksiden vil sitte igjen på veggen og danne et godt underlag for videre tapetsering. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå. Grunn med oljebasert heftgrunn og heng opp ny tapet.


Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn.

Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg. Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Et lite varsko er at når man tilfører heftgrunn på tapetet, så tilfører man også fuktighet, og da kan det være at tapet som i utgangspunktet satt veldig godt, faktisk begynner å løsne litt allikevel. Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet.


Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Når det første laget er tørket, pusser man det ne før neste lag, denne gangen med finere sparkelmasse, bres over. En tynn armeringsduk ytterst kan redusere faren for slike stygge linjer i veggen. Kan brukes som andregangspåføring over mediumsparkel for å lage en fin finish.


Rullesparkel: Er en lett og finkornet sparkelmasse som er enklere å påføre. Man kan male rett over, eller med fordel bruke sammen med en duk. I noen tilfeller kan man faktisk bare dra den gamle tapeten rett ned fra veggen, men andre ganger er det bare det øverste laget som kommer med når man drar. Westman forklarer at om man klarer å dra av det øverste laget av den gamle tapeten , så vil det nederste laget av tapeten som blir igjen på veggen faktisk egne seg godt for ny tapetsering.


Tenker å legge på veggfornyer og deretter male. Synes det virker som en relativt billig og rask måte å få utseende bedre på. Men hvilke merker finns av veggfornyer? Hva trenger jeg, hvordan gjør jeg osv? Må jeg forsøke å ta av den gamle tapeten først?


Hvor mye må jeg sparkle før jeg legger på veggfornyern? Noen som har tips eller. Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.


Tapet på gipsskiva sitter oftast väldigt bra och behöver sällan tas bort. Tapet sitter oftast sämst på gamla stenväggar. LÄS OCKSÅ: skäl till att sätta färg på hemmet.


I vissa fall kan tapeten sitta bra men skarvarna har släppt, då går det bra att limma skarvarna med tapetklister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg