mandag 11. juli 2016

Rense markise

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Vask markisen med milde vaskemidler For å bevare markiseduken pen lengst mulig, bør du vaske den med mildt såpevann hver høst og vår, eller minst én gang i året. Du kan gjerne bruke en svamp, oppvaskbørste eller lignende for å fjerne flekker, men du bør ikke bruke høytrykkspyler eller sterke vaskemidler.


Dersom markisen rulles inn i våt tilstan må den snarest mulig rulles ut igjen for å kunne tørke.

Den bør ikke være innrullet våt i mer enn 2-dager. Hvor mye vind den enkelte markise kan tåle er avhengig av fabrikat, størrelse og innfestning. Markiser har naturlige begrensninger i vind. Skyll markisen grundig når du har vasket bort resten av skitten.


Du bør ikke bruke rengjøringsmiddel med slipemidler eller høytrykksspyler, og bruk heller ikke varmt vann over grader. Bruk vanlig såpe og klut for å rengjøre rammen på markisen. Les også vår blogginnlegg: Hvordan velge riktig markise ? Den gangen fikk jeg også en blikkenslager til å knekke et “deksel” til å montere over markisen , for å beskytte denne i innrullet tilstand.

Problemet er bare at jeg var litt for gjerrig i målene jeg ga blikkenslageren. Generell vask av markise. Vi anbefaler deg å rengjøre markiseduken to ganger i året. Ikke bruk sterke vaskemidler, eller vaskemidler som inneholder slipemidler, da skader du impregneringen.


Det er alltid viktig å la markisen tørke godt etter du har vasket den. Fremgangsmåte for generell rengjøring av markise : Rull ut hele markisen. Våt en markise med en slange. Neste, senk en pensel i renhold løsning, og deretter skrubbe markise.


Hva skal jeg rense markisen med? Det ser ut som det har festet seg skitt og forurensning helt ytterst på markisen. Jeg vet ikke om det er sopp eller alger eller bare.


Hvis du har brukt markisen i strøk med mye støv i luften bør markisene rengjøres vår og høst. I disse tilfellene bør duken også impregneres en gang pr år. Påfør impregneringsvæske, f. Bruk mye impregneringsvæske, duken skal være gjennomfuktet.


En markise kan reguleres efter behov – og evt.

Blæser det meget, skal markisen dog rulles ind. Gni gjerne litt ekstra på flekker for å få dem av. Husk å tenke på sikkerheten hvis du må opp på en stige for å vaske. Etter at du har vasket over markisen eller parasollen, bruker du en bøtte eller hageslange for å få skylt godt med rennende vann.


Lave fraktkostnadene! Over år med fornøyde kunder. Nettbutikken Welovecamping. Team Lians består av fagfolk innen camping, som i mer enn år har hatt.


Bufret Den er laget spesielt for å rense kalesjer, matter, markiser og lignende tekstiler. Jordslag i stoff, grønske på møbler, mugg på terrassebord og fete, brunsvidde. Stålull er veldig effektivt for fjerning av matrester og fett.


Rense markise for grønske med Vanish – Verktøy 24. Spyl av, med høytrykksvasker, hageslange eller vannekanne. Nettmagasinet om verktøy, arbeidstøy og festemidler. Utgis av Praktisk Talt AS. Regnen sørger nemlig for at skylle det smuds som måtte være på dugen væk.


Du kan sagtens køre markisen ind selvom den er våd. Du skal bare huske at få den ud at tørre indenfor 4-dage. Hvis du vil rense et specifikt område på din markisedug er den enkle og mest simple løsning lunkent vand uden sæbe!


Men å rense takrenner høyt oppe er ikke nødvendigvis enkelt. Du står kanskje nede på bakken og tenker at dette er en kjedelig jobb å gjøre i kaldt og surt høstvær. Arbeid i høyden innebærer også en viss risiko for skader, og kanskje oppstår til og med en forkjølelse. Her gir vi deg noen gode råd og erfaringer om hvordan fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annet.


Denne metoden funker på fleste tekstiler. Vores Fiamme markise har desværre hængt på campingvognen hele vinteren og været fugtig. Vi har nu rullet den u men der er desvære kommet en del røde alger eller jordslået på den øverste del af markisen. Vi har prøvet at rense det med Rodalon og IsaClean Anti-Moul men intet hjælper. Fjerning av jordslag er ikke så vanskelig som man skulle tro.


Her er et kjerringråd som beskriver en fremgangsmåte hvor man bruker eddik og vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg