torsdag 28. juli 2016

Kontrastvegg stue

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. La livet ditt innrede stua. Bli inspirert og finn møbler som passer deg her.


Er tiden inne for fargefornyelse i stuen ? Vinduveggen som kontrastvegg Et litt mindre vanlig, men vel så effektfull variant er å male den veggen med vinduene på i en annen farge.

Velger man å la vinduveggen være fondvegg er det enklere å la kontrastveggen bli en større del av helheten i rommet fordi man ikke får denne store flaten på samme måte. Trendy kontrastvegg på 1-2-3. Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene. Blått gjør seg også finfint på en kontrastvegg.


Her er tipsene du trenger. En tidløs og elegant farge som beveger seg mot grålig blå. Den lune nyansen gir tv- stuen den rette stemningen, sier stylisten.


Så lenge den står på hjul er den flyttbar.

Det er forskjell på flyttbar og fast bolig. Ser likevel at du har rett. Har du funnet fargen din til stuen ? Hvis du vil leke med farger og fargelegge rom i alle mulige farger, trykker du på ’Se flere farger’ og prøver vår store fargevelger. I vår guide her på siden får du dessuten veiledning og how to-guides til stueprosjektet ditt.


Til deg som skal pusse opp flere rom, bygge nytt eller gjøre om en hel bolig – TENK HELHETLIG. Ikke tenk hvert rom hver for seg. Det gjelder også deg som skal først bare skal pusse opp kjøkkenet…for så å ta stuen til neste år.


Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur! Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet.


For vinglepettere, fargepyser og for de som liker så mye at de ikke kan bestemme seg (som meg) kan en kontrastvegg være løsningen når fargesuget melder seg! Det behøver ikke en gang å være en hel vegg, men kanskje bare et avgrenset område, et parti som skal fremheve og ramme inn en spesiell sone i rommet, tilføre liv eller varme. Endelig er altså det første maleprosjektet unnagjort, og den grå stua vår har fått litt deilig liv. Det føles helt utrolig behagelig å se på TV med en mørk vegg bak, jeg hadde ikke trodd at det var noe man skulle legge så godt merke til. Jeg skulle jo malt den veggen for lenge siden!


Har hvite vegger i stue og ønsker male en vegg i en kontrastfarge (har tenkt på en gråfarge). Er det greit med en kontrastfarge i stue eller?

Stua og kjøkken er liksom i ett. Tenker det at det blir veldig mye hvitt i stue eller er det greit. Derfor tok jeg er skikkelig skippertak i stua , noen dager etter at kjøkkenet var ferdig. Jeg har nemlig lenge ønsket meg en kontrastvegg , og siden jeg ble kjempefornøyd med uttrykket på kjøkkenet, så brukte jeg resten av kalkmalinga til å male kontrastvegg i stua. Fra lyst, lett interiør og lyse vegger med én kontrastvegg – ser vi nå mer monokrome rom med samme farge på alle veggene, og helst mørkere nyanser.


Vi har tatt våre første skritt bort fra hvite vegger, og står på terskelen til en stor fargebevegelse. Walls2Paint-platene på eksisterende vegg, kan du fint gjøre det, men det er viktig at ujevnheter i eksisterende vegg er rettet opp før veggplatene monteres. Veggplatene må monteres på avrettet stenderverk. En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer.


Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning. Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger, som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi.


I en stue bør det alltid ryddes plass til minst ett personlig objekt, gjerne et arvestykke eller en gjenstand man har kjøpt utenlands, eller kanskje en lampe man har et spesielt forhold til. Dessuten er det viktig å løsrive seg fra stivbente regler om at enkelte møbler passer best langs en vegg og lignende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg