mandag 4. juli 2016

Malt trapp

Våre malte trapper er som oftest kledd med et tynt lag MDF eller det benyttes kvistfri bjørk eller bøk. Dette fordi ved maling av furu vil kvister etter en tid synes, og fordi på en malt trapp av mykt tre (furu) vil hakk og merker fort vises. Trapp med teppe Trappen er den farligste plassen i huset - hver år skader hundrevis av nordmenn seg i trapper. En teppebelagt trapp gir mindre gjenskin og mykere lys.


Rengjør deretter trappen slik at skitten ikke skrapes og slipes inn i gammel maling og treverk. Nå starter hoveddelen av malejobben.

Siden trappen er malt fra før, skrapes først litt maling bort med en skrape. Sliping av trapp tar tid. Her bør du bruke slipemaskin, og selv med den tok tiden opp mot seks timer. Hjemme hos Charlotte i Odense får glade farger all fokus. Her har trappen fått et litt morsommere utseende ved at tappens rekkverk er malt turkist og veggene ertegrønne.


Lengst til høyre: I en råbarket industristil får ofte gråskalaene dominere. Benytt farger i disse miljøene for å oppnå spennende effekter. Har ikke begynt på trappen ennå, men har malt flere hundre mlakkert panel, pluss dører og vinduskarmer.


Nå etter år viser det seg at mattsliping med 1papir ikke er godt nok utført på alle utsatte flater.

Dette selv om det er grunnet med heftgrunn. Et støt mot overflaten, og malingen spretter av. En tett trapp har stusstrinn, som er de loddrette feltene mellom trinnene. Du kan velge stusstrinn i samme tresort og overflate som trinnene, eller malt i hvitt, lys grå eller mørk grå som en kontrast. Hvor bestandig er den malingen mot slitasje ( trappen bør gjerne noen års trakking opp og ned.)?


Noen som har andre erfaringer fra oppgradering av furutrapp? Min foreløpige plan er å male gelender og sidebjelker, men å legge parkett i trinnene. Trappen er i dag åpen, men vi ønsker å lukke den for å bruke plassen bak som en liten bod.


Rett trapp - L- trapp - U- trapp - Repostrapp - S- trapp - Annet på forespørsel. Tresorter: - Eik - Ask - Bjørk - Furu - Kirsebær - Valnøtt - Merbau - Annet på forespørsel. Kravene til trapp internt i boenhet gjelder kun for trapp mellom plan inne i boenheten, ikke for trapp som fører til boenhet.


Håndlist kan stikke ut inntil m på begge sider av trappen , uten at fri bredde reduseres. Terminologi, funksjonsmål og generelle bestemmelser. NOR- TRAPP har lengst erfaring med rendyrket produksjon av trapper i Norge. Se mer om våre ulike trapper ved å klikke deg inn på våre modeller! Malt Trapp - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.


En trapp binder to etasjer sammen og tar stor plass. Det er viktig at den både fungerer bra og ser flott ut.

En malt trapp er et flott innslag i interiøret, og bare kreativiten setter en stopper for hvordan den kan se ut. Vil du male én farge på trinnene og en annen på opptrinnene? Eller kanskje gå for ulike farger på annenhvert trinn? Trapper som leveres hvit grunnet er behandlet med totalt tre strøk. Det siste strøket er et toppstrøk.


Da er trappa i utgangspunktet ferdig malt. Imidlertid kan det under håndtering, transport og montering oppstå mindre skjønnhetsfeil, og det kan være nødvendig med flikkmaling. Design din nye trapp.


Velg mellom ulike stiler, materialer, farger og kombinasjoner. Vi anbefaler at du viderefører designelementer fra gulvet, kjøkkenet eller stua – for eksempel gjennom egne materialer i trinn og rekkverk. De riktige kombinasjonene gir en skreddersydd trapp som tar vare på helheten og passer til din stil og ditt hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg