mandag 4. juli 2016

Male på lakkert overflate

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Se bilder, les kundeomtale og book! På malingsforretningen ble jeg annbefalt trestjerner lakk, det var den alle brukte. IKKE vært fornøyd med hardheten og glansen i denne lakken.


Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel. Jeg har kjøpt en retro-kommode i lakket teak.


Nå lurer jeg på om det er mulig å male den uten å grunne først, eller om det er nødvendig for å få et godt resultat? Malerforretningen ligger nemlig et godt stykke unna, og malingen har jeg allerede. MÅ jeg slipe treet først, eller finns det en grunning som. Takk for tips dere, høres bra ut.


Jeg hater å male lister men trenger heldigvis ikke å gjøre det annet enn på gjestetoalettet. Og karmene da, de må males selvsagt. Jeg gruer meg mest til teipe-jobben.


Må jo teipe rundt glasset på den ene døren og rundt karmer og sånt. Tar ikke sjansen på å male uten. Et lite tips når du skal maler en trapp som må brukes under malingen er å male annethvert steg.


Marker de stegene du ikke skal male. Start med en liten pensel og mal langs kantene. Så bruker du minirull på de store flatene. Maling gir nemlig et dekkende resultat, og trestrukturen vil langt på vei forsvinne.


Du bør også male når treverket er på sitt tørreste, ellers må du leve med krympesprekker mellom bordene deler av året. Panel er et levende materiale som sveller når luftfuktigheten går opp, og som trekker seg sammen når den går ned. Har ikke begynt på trappen ennå, men har malt flere hundre mlakkert panel, pluss dører og vinduskarmer. Nå etter år viser det seg at mattsliping med 1papir ikke er godt nok utført på alle utsatte flater. Et støt mot overflaten , og malingen spretter av.


Male på lakkert overflate

Høyglanstrenden er på vei ut, men det er verdt å ta med seg at jo glattere overflatene er, jo enklere er det å rengjøre dem. Vi anbefaler derfor at du går for en blank eller halvblank maling, og dette er også grunnen til at man gjerne anbefaler blank maling på dører, lister og vinduskarmer. Se etter naturlige inndelinger på det du skal male og gjør deg ferdig med ett område av gangen. Har du mulighet bør du jobbe når temperaturen er lav, tidlig på morgenen eller sent på kvelden, for å begrense luftgjennomstrømmingen mens du jobber.


Er det kaldt kan herdetiden bli lenger enn det som er oppgitt på boksen. Spar tid og penger på neste hotellreservasjon. Eller kan man male på lakken ? Matte ned lakken – enten ved å vaske med kraftvask eller mattslipe med fint sandpapir (trenger ikke å gnukke og gni, nok å dra lett over for å rubbe opp overflaten ). Lakkbeis på lakket overflate ? Flere resultater fra forum. Male en lakkert overflate ? Fornyelse av gamle møbler – ifi.


Male på lakkert overflate

Det er en enkel måte å gi rommet farge på , og det vil også føles mer behagelig å gå på enn ru råbetong. Dersom betongflaten føles litt porøs og gir fra seg støv, ligger sannsynligvis et løst slamlag på toppen. Overflaten på ny betong kan også inneholde spor av olje som må slipes vekk. Dette må fjernes før du maler. Hvis panelet tidligere har vært behandlet med lut, kan du også stort sett følge samme fremgangsmåte som over.


Men det er en viktig forskjell: luten må nøytraliseres! Vask først panelet med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel husvask, på samme måte som ellers. Bruk grovt sandpapir først og avslutt med et fint papir. Vask møbelet med salmiakk eller malingsvask for at malingen skal sitte bedre.


På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister. Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks.


180) tilslutt. Det har tidligere vært lakkert , men denne overflaten ble slipt ned og bordet ble oljet for flere år siden. Oljingen ble også gjentatt for et år eller to siden.


De hvite gir ofte et nærmest kalket resultat, mens antikk er noe mindre dekkende, og panelet vil se hvitskurt og lutet ut. En klar panelbeis vil ikke ha samme lysnende virkning på allerede gulnet panel. Hva holder seg lyst lengst?


Det er vanskelig å gi et generelt svar på hvorvidt panellakk eller panelbeis holder sin lyse farge lengst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg