mandag 11. juli 2016

Maling av vinduer

Vi leverer noen av markedets beste vinduer til svært gode priser. Fakturabetaling eller handlekonto? Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!


Det gjelder ikke vinduer og dører.

En vanlig myk maling her betyr vinduer som går tregt og vanskelige å bruke. Her duger ikke beis eller dekkbeis. Begynn innerst og mal deg utover mot kantene. Utendørsmalingen skal males rundt kanten av vinduet og dekke første sats rundt hjørnet av vindusrammen. Det beste redskapet til maling av vinduer , er en fin, skråskåret pensel, tipser malingseksperten.


Med sidehengslete vinduer er det viktig å få åpningen på den riktige siden av vinduet. Sidehengslete vinduer åpnes utad (dersom ikke annet er oppgitt), og åpningsretningen beskrives som sett utenfra.

I bestillingsprosessen får du et tydelig valg mellom høyrehengslet vindu (sett utenfra) og et venstrehengslet vindu (sett utenfra). På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører. Spesialmalingen gir en hardere overflate enn vanlig beis og maling , og tar best vare på utsatte konstruksjoner. Bruk av vanlig maling vil ofte medføre vinduer som går tregt og er vanskelige å bruke.


Plastalkydmalinger i form af dækkende træbeskyttelse eller vinduesmaling er en meget anvendt maling til vinduer både inde og ude. Disse produkter er baseret på en blanding af alkydolie og akryl på vandbasis. Er de skitne, slitte og flasser, gir det et lite hyggelig inntrykk. Som med alle overflater som skal males, er det også her viktig å velge riktig maling.


Treverket i vinduer er høvlet og tynnere enn husets kledning. Når du skal male dine vindueskanter, afdækker nogle ruderne med malertape. Du risikerer nemlig, at trække noget af den tørrede maling med af, når du fjerner tapen.


Det er ikke altid en optimal løsning. Drop i stedet tapen og mal med en sprossepensel, som er beregnet til netop præcisionsarbejde på vinduer. Fjern gammel maling med slipepapir.


Sår og ujevnheter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket.

Slik fortsetter du til du får et jevnt og fint underlag. Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Bart treverk grunnes med en pensel. Masker vinduet med en UV-bestandig maletape.


Ny maling til gamle vinduer. Dette er en smaksprøve på artikkelen i lav oppløsning. Klikk på knappen Last ned artikkel og få artikkelen i høy oppløsning. Husk å rengjøre vinduer og annet treverk grundig før du begynner å flekkreparere.


Rengjøring har stor betydning for sluttresultat og holdbarheten ved etterfølgende behandling. Maling av vinduer og annet treverk. Undersøk med en fuktmåler at treet er tørt (det kan være maks. fukt i treet). Les mer om vær og trebeskyttelse her. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Er egnet for både listverk, dører, vinduer og møbler. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket. Mattslip gjenværende maling , og slip bort treverk som har blitt grått.


Hvis du skal male nye vinduer , impregnerer du hele treoverflaten. Gamle vinduer kan se slitne ut. Tinova Wood Base Oil trenger godt inn i trevirket og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking. Ikke noe av dette er umulig å sette i stand! Få gode råd og trin for trin guide til arbejdet her.


Men hvilken maling har du best erfaring med selv? Jeg har kjøpt et hus på 2m trehvitt all over the place. Har malt listverk før, men jeg kan ikke huske hva slags maling dette var Men husker den var rævva. Ja, det er nok andre produsenter også, men fra Jotun sitt sortiment er det den som gjelder.


Vinduer , verandadører, lister. Jotun vet jeg er kvalitet, selv om jeg har god erfaring med Infra sin maling som er veldig billig. På bad så tør jeg ikke være kjip. Skeptisk til den appen, men jeg fikk det fra Linn Bad.


Når vinduer og ytterdøra skal males, må du sørge for å velge en maling av god kvalitet. Den bør også være lett å påføre, ha god heft og UV-block. Hvordan male tidligere malte vinduer.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malte vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg