tirsdag 12. juli 2016

Farge betong

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Bestill drømmeferien med Agoda. Og du kan få et spekter av farger – alt fra hvit betong til rødt, gult, brunt, og fra blå til svart betong.


Du kan eksperimentere og blande dem som du vil, men her må du være oppmerksom på at det kan være veldig vanskelig å gjenskape samme farge , om du senere vil bruke en ny blanding. Hvor mye koster farge til betong ?

Du kan farge betongen ved å tilsette jernoksidpigment i blandingen. Dette er et kraftig sort pigment som benyttes til å farge sementbaserte varer. Fargen vil ikke blekes over ti men det vil alltid være fare for kalkutfelling på en støpt plate som ligger ute.


Dette vil framtre som hvite felter, og vil vises bedre jo mørkere støpen er. Men det er ikke kun sement, san tilslag, og fargepigmenter som bestemmer fargen. Jeg skal støpe to benker av betong , og vil farge dem.


Hvordan gjør jeg det, og hvilke farger kan jeg bruke?

Puss og stenfasade står godt imot vær, men behøver alikevel vedlikeholdes. Beckers har maling for pussfasade og betong som gir en god beskyttelse mot allslags vær. De er mørkebrune i farge og frarådes for hvit betong. Ved bruk av selvkomprimerende betong (SkB), som kan være nødvendig for å få støpt ut kompliserte tverrsnitt, benyttes det nesten utelukkende SP-stoffer, men også P-stoffer kan benyttes. Male ubehandlet og malt plass-støpt betong.


Denne bruksanvisningen gjelder for plass-støpt betong. Behandling av betong med jernarmering krever malingsystemer som bremser karbondioksid (CO2) fra å trenge inn i underlaget. Dersom CO sammen med fuktighet, angriper jernarmeringen i betong , vil korrosjon (rust) dannes og armeringen vil svekkes. Silkematt, akryl, murmaling, velegnet for betong , til utedørs bruk.


Meget god farge - og glansholdbarhet. Beskytter mot svertesopper. Benyttes på sementrik puss, betong , eternitt og andre mineralske underlag. Sementfiberplater behandles iht. Det er både morsomt og fascinerende å støpe betong selv, og det gjør det ikke noe særlig mindre interessant når man tilsetter farge til betongen.


Fargen på slipt betong kan variere fra helt lys, nesten hvit, til mørk grå, og den kan tilsettes fargepigmenter.

Det er flere måter å endre fargeuttrykket til betongen på. For å få lyse farger brukes ofte en hvit sement for å få en klarere farge. For å oppnå en lys betong velges lyst tilslag og eventuelt pigment. Nå får du kjøkkenvasker med farge og overflatestruktur lik betong. På ubehandlet betong , må betongen være minst en mnd.


Det vil alltid bli en slamhinne på betongen når en pusser den ved støping, derfor må en få bort denne. Betong på sitt beste. I skipsindustrien brukar dei ei måling som festar som berre rakkern på alle underlag. Har sjølv brukt det på verkstedgolv der vi smurte det rett på betong med oljerestar, fungerte fint. Er ikkje sikker på navn eller pris, men det kan vere verdt å sjekke ut.


Bli inspirert av Jotuns fargekart, få nyttige tips og råd når du skal male og få personlig fargeråd fra våre fargerådgivere. Terassefargen bør også spille på lag med fasadefargen på huset, enten terrassen er av betong , heller eller i beiset treverk. Jotun tilbyr både kjølige og varme gråtoner, bruntoner, beigetoner og gylne beisfarger fra Trebitt Terrassebeis til dere som har treverk.


Du finner fargeoppstrøk og fargekart i butikken. Overflatefarge for betong til overflatefornying og flekking av betongtakstein. Selges i kg ved behov for større mengder.


Må oppbevares frostfritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg