torsdag 6. april 2017

Male gulvlister

En pensel med skrå bust er også et godt triks når man skal male inni hjørner. Med skrå bust kommer du lettere til inn mot hjørner, og det er faktisk lettere å male rett når busten er skrå. Med en rett pensel har man fort for å vri hånden når man maler, og da får man skjeve og ujevne penselstriper, sier han. Maskering med maskeringsteip er effektivt – og tidkrevende.


Når du skal male gulvlister finnes det faktisk en enklere løsning. Bruk tynn papp eller et tykt papir, og flytt det med rundt, slik at det hele tiden er under penselen.

Listverk er ikke vanskelig å male. Vi gir deg tips og råd om fargevalg, fremgangsmåte og riktig verktøy når du skal male listverk. Kanskje har du noen tak- eller gulvlister som skulle vært malt? Da bør du velge en maling i god penselkvalitet. De aller fleste produsenter har egne malingstyper beregnet på dører og listverk.


Om du ikke vil male listene selv, kan du få ferdigmalte lister fra fabrikk. Det er både enkelt og tidsbesparende, men vær obs på at listene uansett vil få merker etter spikerhull. Mal et strøk med én gang listene er på plass, så er jobben gjort.


Her er det mange som slurver.

Hvordan male ubehandlet listverk inne. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trelister. Hvite gulvlister i dette tilfellet ville skapt tydelige linjer i rommet.


Male inne: Fargeregler. Takhøyden forlenges ved å la listene følge taket. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny. Hvis det er ønskelig at en list skal synes ekstra godt kan den males i en kontrastfarge til vegg, men det vanligste er hvite lister, forteller Grønlie.


En grunnregel er at geriktene, listene rundt dører og vinduer, bør ha samme farge som karm og dørblad. HUSK AT du alltid får lavest pris hos Obs Bygg gjennom vårt prisløfte! I tillegg er malingen utviklet med den beste teknologi og gir derfor god kantdekk hvilket er veldig viktig når du skal male listverk og dører.


Bruker du en god pensel vil du få en tilnærmet fabrikkmalt utseende uten penselstrøk. Malingen er i tillegg miljømerket. Er det mulig å male slike gulvfliser? Hva maler man me hva gjør man med fugene?


Har tenkt å evnt male gulvet en mellomgrå farge. Mål lengden på veggen. På innvendige hjørner gjærer du listen i grader slik at baksiden av listen er lik lengden på veggen.


Vask gulvet rent med Nordsjö Original.

Forvask, og tørk vekk all såpe med ren oppvridd klut. Det kan være greit å ta vekk gulvlister først. Mattslip gulvet med sandpapir. Støvsug nøye, spesielt rundt gulvlister og terskler. La tørke, og deretter legger du på malertape på de områdene som trengs.


En stilig list er ikke bare en måte å dekke over glipen mellom gulv og vegg på, det er det også en fin innredningsdetalj som gir rommet en hjemmekoselig stemning. Det hjelper ikke at du har kuttet rett når huset skal pusses opp og legges lister på, er fullt av skjeve vinkler. Vår nettside bruker cookies slik vi kan utføre bedre service for deg.


Gulvlister , taklister, utforinger og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg