onsdag 19. april 2017

Male tak uten skjolder

Med skaftet får du opp farten når du påfører, samtidig som du får god avstand til det du skal male , slik at det er lettere å oppdage feil. Bruk et forlengerskaft. Rull ut malingen i felter på ca. Da unngår du at malingen har begynt å tørke slik at rullen river opp halvtørr maling.


Tak med Tak -ess-plater kan være enklere å male enn helt slette tak , fordi de har avgrensende skjøter.

Tak -ess kan være belagt med et vinylsjikt som må påføres heftgrunn før du maler med takmalingen. Takmatt maling skal så langt det er mulig påføres vått-i. Råd for et best mulig resultat når du skal male taket! Tips og råd når du skal male tak ! Dekk alltid til gulvet før du maler tak , og bruk et godt skaft til rullen. Skal du male et stuetak,så gjør du det enklest ved å bruke et matt maling,eks glans da ser du ikke skjøtene etter rullen.


Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne.

Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Umalte flekker vil da synes som matte flekker i den blanke, våte malingen når du ser mot lysretningen. Når jeg maler slette vegger pleier jeg å være veldig nøye med å rulle med jevne drag og fullføre bevegelsene for å unngå skjolder. Og ikke økonomisere med malingen.


Dersom jeg ser at det blir skjolder eller malingsstriper ruller jeg over det fra tak til gulv OMGÅENDE, men nesten uten kraft. Da pleier det å bli bra. Beregn god tid - mal hele taket uten pause.


Husk å male hele taket i lysets retning, og ikke ta lange pauser før hvert strøk er ferdig. Mal alltid overlappende vått i vått slik at du ikke får striper og mønster i taket. En metode jeg har lært meg er å male litt løst i kantene på store tak. Når vi skal male tak , gjelder det samme som når vi maler vegger og tetter hull. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull.


Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir jevn. Uansett malingsvalg starter du med å male taklistene og benytter samme.


Da river du opp halvtørr maling med rullen, og det vil kunne synes som skjolder.

Er taket uten taklister, fuger du overgang mellom tak og vegg. Tidligere malte tak flekksparkles for små skader. Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Høy temperatur gjør at malingen tørker fortere og det er stor fare for at malingen blir skjoldete.


Med en oval pensel kan du male med den brede siden på store flater, og med den smalere trangere steder. Start med å male taklistene med pensel. Du får med andre ord to muligheter med det samme verktøyet. Ovale pensler har stor kapasitet og kan brukes til det meste.


Med skrå pensel kan du male tett opp mot hjørner og vinkler, uten å endre håndens vinkel. Thor Ingar Rønei malermester og teknisk service-sjef hos Butinox. Kanskje er det akkurat til denne oppgaven du bør leie inn håndverker, istedenfor å gjøre det selv.


For å jobbe raskt, og unngå skjolder , er det en fordel å bruke et forlengerskaft. Slik kan du male raskere, samtidig som du med avstand til det du skal male lettere kan oppdage feil. Hvilket tak man har vil ha betydning for hvilken maling man bruker, og hva man må gjøre før man begynner å male taket. Det gir mindre struktur.


Unngå skjolder Skal du male store, jevne flater, er det viktig å unngå skjolder. De kan oppstå når du bruker rulla feil, mener malermester Svein. Nedberg Hansen i utprøvningsavdelingen hos Jotun utdyper: - Vannbasert maling tørker fort, og legger du tynne strøk, tørker den enda fortere. Nå kan du male Når underlaget er klart, kan du sette i gang med å male.


Før du setter i gang, kan du godt skru ned temperaturen noe i rom du skal male. Varm luft stiger, og det er ikke alltid gunstig når du maler tak. Når man skal male taket er det en fordel at temperaturen ikke er for høy.


Da er det tid for å male. Begynn med å male listene med langpenselen, men mal bare et stykke først. Du kan gjerne male litt inn på taket.


Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Malte tak et problem. Risikoen for å få skjolder i taket etter vask, oppstår ifølge Renate Dahl dersom taket er malt med vannbasert maling. Dersom det er brukt ferdigbehandlede takplater går det greit, det gjør også dersom det er malt med akryl- eller oljemaling.


Problemet oppstår dersom det er brukt vannbasert takmaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg