tirsdag 25. april 2017

Farge på ferdigmalte lister

Sjekk ut Ferdigmalte Lister Farge. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger. Dette er ikke en nøytral hvitfarge, i motsetning til hva mange tror. Den har en svak gultone i seg, og er den fargen som produsentene av dører og vinduer i sin tid landet på som standardfarge.

Derfor har også produsentene av listverk levert Bomull som standard. VYRK leverer et bredt utvalg av lister som du kan velge din unike farge på. I de fleste rom utgjør listene selve rammen på verket. Hvilke hvitfarger bør vi velge på lister og vinduer hvis vi ikke vil ha standard hvit?


Da bør du ligge unna hvite toner som går over til lys grått, det vil se møkkete ut, sier fargedesigner Tale Henningsen i Nordsjø. Vil du ha litt mer farge , er det fint å hente en fra for eksempel tapetet eller veggen. Det å veøge samme farge på list og vegg kan også gi en flott effekt.


Tips: Har du kjøpt ferdigmalte lister , og skal bare flekke over eventuelle spikerhull eller skjønnhetsflekker?

De er ikke helt krittvite, så pass på at du får fargekode av forhandler, sånn at du kan få lik farge hos fargehandler. Den meste brukte fargen på listverkt og vinduslister er hvit. Hvit er ikke bare hvit når det kommer til farger , og det gjelder spesielt lister da disse gjerne skal passe til veggfargen. Mange er gått over til å bruke nøytrale hvite farger på listverk, da standardfargene bomull og eggehvit kan gi et gulere uttrykk når veggen får en annen.


Jordfarger, brunbeige og Caffe-latte- farger går godt sammen med denne. Den skal ikke benyttes til de såkalte greige fargene, eller de kjølige, nøytrale gråtonene. Litt gulere enn Egghvit. Dette er fargen ferdigmalte lister , dører og vinduer ofte leveres i som standard. Vi har malt gipstaket vårt i egghvit.


All takpanel, dører, vinduer og lister kommer også i egghvit som standardfarge. Jeg synes det er en mye roligere og mykere hvitfarge, men inntil helt hvit ser det litt innrøkt ut, om du skjønner Dersom du sverger til kritt-hvite lister ville jeg definitivt gått for det samme på vinduene! En gulaktig hvit tone. Spar tid og penger, få et bedre resultat. Våre malte lister består av spesielt egnet råstoff, som høvles i ønsket profil før det pusses maskinelt.


Deretter sprøytes det på et lag UV-lakk og listen pusses på nytt. Denne behandlingen gir en heldekkende og glatt overflate. Vi skal ha hvitt kjøkken.


Vi lurer på om vi skal male tak og lister i denne fargen for å matche skapdørene.

Så nå gjenstår da gulv og lister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg