tirsdag 4. april 2017

Jotun sparkel tørketid

Besøk den nye nettbutikken vår og se hele vårt sortiment her! Se hele sortimentet vårt her! Finn din nærmeste butikk her! Les mer om hva vi kan tilby her! Opprett en bedriftskonto nå!

En lettsparkel som benyttes til utjevning av flater. Blanke flater rengjøres med JOTUN Spesialvask før maling og mattslipes. Benytt langhåret malerrull. Ikke våtsliping, da sparkel , grunning osv trekker fuktighet. Overhold tørketider : Ha ikke for.


Husk at sømmer er ekstra tykke og kan kreve noe lenger tørketid enn. Grunn alltid før du sparkler. Ved regn og lave temperaturerer, kreves lengre.

Jotun gipsplatesparkel fin. JOTUN Sparkel rullesparkel Teknisk datablad Tynner Skal normalt ikke tynnes. Dette har reslutert i at kortsidene bruker veldig mye lenger tid på å tørke, samt at de buler litt ut.


Sparkel inndeles i grupper for henholdsvis tre, veggflater og utvendig bruk. For tre er det oljebaserte utgaver med løsemidler, og vanntynnet sparkel basert på akryl. Oljebasert sparkel tåler høy fuktighetsbelastning og kan brukes i vinduskonstruksjoner og sparkling av panel på bad. Greit nok med grovt papir for de første dragene, dersom man har vært raus med sparkelen. Men sparkel slipes ekstremt bra, så selv fint papir graver godt i sparkel.


Resultatet må være bra. Men presisjonen kommer an på hva du har tenkt å gjøre med veggen etterpå. Skal du legge tapet eller strie, betyr det ikke så mye. For sparkling av dører, lister og annet treverk.


Tørketiden er avhengig av sjikttykkelsen. Tykke lag, lav temperatur, høy luftfuktighet og. Påføring og sletting av sparkelmassen gjøres med sparkel eller.


Puss med P120-P1papir for å fjerne eventuelle ujevnheter og kanter rundt skaden.

Oppgitt tørketid er målt ved nevnte verdier. Antipest, og la det tørke. Påfør et strøk med egnet epoxyprimer, f. Den er hurtigtørkende, lettslipt og gir en fin overflate.


Fin eller medium sparkel til innendørs bruk. Jeg bruker gipsplatesparkel (den grønne boksa fra jotun ) i alle skjøter. Gode påføringsegenskaper og kort tørketid. Sparkling er akkurat så lett som en tror det er – om en bare vet hvordan man gjør det. Hurtigsparkelenes tørketid varierer helt fra et kvarter til et døgn.


Voisey har gitt oss sine beste tips for å sparkle gipsveggen så den blir. Byggmax Lettsparkel Grov er en vannbasert grovkornet lett sparkel med en ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg