onsdag 26. april 2017

Maling av tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Vask med JOTUN SPESIALVASK FØR MALING og etterskyll med rent vann.

Matt ned overflaten med fint sandpapir (1korning). Skjær bort alt løst eller lim inntil eventuell løs tapet. Se til at underlaget er rent, fast og tørt. Start med å bruke en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn gjerne litt ut ifra hjørnet, da unngår du oppsamling av maling og at det begynner å renne.


Deretter grunner du de store flatene med rulle. Velg en grunning som er tilpasset tapet , da unngår du at fukt trenger seg inn i tapeten og danner blærer. Hos MAXBO finner du et stort utvalg av vinyltapet i ulike mønstre, farger og struktur.


Kjøp på nett eller i butikk.

Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Tapet og maling til bad.


Har du funnet fargen din til badet? Det innebærer at overflatesjiktet kan rives vekk, mens baksidematerialet sitter igjen som underlag for maling eller ny tapet. Alle våre vinyltapeter er spaltbare, og det er bare å rive av det øverste sjiktet, sier Tom Rune Bergestuen, teknisk fagsjef hos Borge.


Dra av så mye du kan av tapetet, og bruk en sparkelspade eller malingsskrape til å vippe opp under tapetet der den sitter godt. Dette arbeidet krever tålmodighet, og kan ta litt tid. Denne jobben går raskest med et slipebrett på forlengerskaft.


Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over, forklarer eksperten. Man må dog være svært nøye med å grunne med heftgrunn, slik at den nye tapeten fester seg skikkelig. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet. Finn Beste Pris På Alle Dine Varer.


Skjul at jeg er logget inn. Med dagens utvalg i tapettyper, materialer og struktur kan du virkelig utfolde deg i ulike stiler. Hva med å prøve en kontrastvegg med en særpreget tapet ? Vi har et bredt utvalg av tapet i forskjellige mønster og farger, slik at du enkelt skal finne noe du.

Her er guiden du trenger for grunning før maling. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter.


Så ville jeg ha dynket alle veggene i varmt vann, for da løsner så og si all tapeten. Restene av tapeten skraper du eller sliper du bort. Når du så har rene vegger uten drit på ville jeg etter reperasjoner og sparkling ha lagt på grovstrukturert strie og så malt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg