tirsdag 25. april 2017

Betong med farge

Bestill drømmeferien med Agoda. Det vil si at prisen på betongen omtrent fordobles. LES OGSÅ: ting du ikke visste om å støpe betong. Bland fargen til betongen riktig. Når du blander farge til betong , er det viktig at du blander det i.

Du kan farge betongen ved å tilsette jernoksidpigment i blandingen. Dette er et kraftig sort pigment som benyttes til å farge sementbaserte varer. Dette vil framtre som hvite felter, og vil vises bedre jo mørkere støpen er. Jeg skal støpe to benker av betong , og vil farge dem. Hvordan gjør jeg det?


LØSNING: Du skal bruke oksidfarge. Bruker du hvit sement, får du litt klarere farger.

Oksidfarger er ufarlige å bruke, og kan fås i svart, rø brun og gul – noen steder også grønne og blå farger. Fargene blandes i betongen til slutt. Svart betong pigment kommer i to former: jernoksid og karbon.


Karbon skjemaet gir en mørkere svart opp til jet-svart, mens jernoksid svart blir oftere brukt for nyanser av grått og å mørkne andre farger. Posen i oppløsning i vannet som betongen er blandet og tilfører fargen til materialet. For betongelemen-ter er prisøkningen mindre, fra rundt 10– , fordi man kun har farget betong i forsatssjiktet. Men det er ikke kun sement, san tilslag, og fargepigmenter som bestemmer fargen.


Vi anbefaler alltid at det settes en fargeprøve på det korrekte underlag og i riktig lys. Alle farger nevnt over kan fint kombineres med hverandre. Kalk – en lys gråbeige tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet.


Alt kan bli betong Siden produktet skal legges på så tynt som 1-mm, og samtidig blir svært slitesterkt, er bruksmulighetene mange. Konstruksjonselementer kan også bli innlemmet i innkjørselen tetningsmiddel med pigmenter, noe som gir farge til betongen innkjørselen. Betong på sitt beste. Weber Designgulv er tilgjengelig i forskjellige naturlige standardfarger, i gråskala fra hvit til antrasitt og fargeskala fra lys blå til rødbrun (terracotta).


Gulvet, med sine skygger, gir et dynamisk, nesten levende utseende.

Her kan du få et spesialdesignet gulv ingen har maken til, med utseende og farger nettopp for deg. Male ubehandlet og malt plass-støpt betong. Denne bruksanvisningen gjelder for plass-støpt betong.


Behandling av betong med jernarmering krever malingsystemer som bremser karbondioksid (CO2) fra å trenge inn i underlaget. Dersom CO sammen med fuktighet, angriper jernarmeringen i betong , vil korrosjon (rust) dannes og armeringen vil svekkes. For å få et pent og varig utendørs flisgulv må betongen flisene skal legges på være stabil og flisene må være frostsikre. Det er viktig at de legges slik at vann ikke trenger ned i betongen. Fugene er porøse og kan bli et problem.


For å hindre vanninntrenging anbefaler eksperter på betong at det legges en sementbasert membran over. Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun.


PAULS BLUE, samt bildene fra Frama sitt designstudio!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg