fredag 7. april 2017

Grå farge stue

La livet ditt innrede stua. Bli inspirert og finn møbler som passer deg her. Få varene levert hjem. Det er enkelt å få varene med hjem. Lån tilhenger hos IKEA.

Vi hjelper deg med montering. Se prisene for montering her. Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice.


Grått har gått som er farsott gjennom landet og erstattet mang en Egghvit vegg i løpet av de siste årene, – og det kan vi godt forstå! For grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger. Er tiden inne for fargefornyelse i stuen ? Her er seks punkter du bør tenke gjennom før du velger nye veggfarger.

Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Farge og inspirasjon. En grå mellomtone, med et hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket.


Passer til en mengde andre mer kulørte toner. Grått er jo lekkert til så mangt, litt avhengig av hvilken nyanse av grått man velger, mener Klæboe Mørkve. Nanna sverger til mørke juvelfarger i 50-tallshuset sitt. De fleste farger , også hvitnyanser, finnes både i kalde og varme utgaver.


En bevisst kombinasjon gir det beste fra to verdener. Du har kanskje et varmt tregulv? Bruk en kjølig grå farge på veggen som motvekt.


Skal male en stor stue og ønsker oss en gråtone på veggene, men det er så mye å velge i. Har dere noen fargenavn som dere kan anbefale, evt. En ren grå farge er nøytral, og man kan lures til å tro at den passer til alt, suplerer Praskac. Men grått oppfører seg som kontrast til fargen den står ved siden av.


En nøytral grå vil derfor virke blå ved siden av oransje.

Han råder derfor til å tilføre litt farge i gråmalingen, slik at den harmonerer med omgivelsene. Vi malte stua i fargen sahara i fjor sommer. D er en halv mørk nydelig brun farge , men har veldig lyst på grå stue. Men hvilken farge skal vi velge?


Har refleksjon på soverommet, og tudor på kjøkkenet, synes begge disse er litt for lyse. Ergo er gylne farger ofte vakre til gylne treverk, og gylne farger kan være så mangt. Her har vi brukt fargen Brinjal 2fra Farrow and Ball som gir stuen dybde og varme. Synes du det er litt i overkant å male hele rommet, start med én eller to vegger.


HoP Grey Sand er en vakker varmgrå farge , som passer i rom uansett beliggenhet”, sier Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I lys fra nord dempes den gulrøde mattheten i fargen , og den oppleves mer som grå , mens i lys fra sør forsterkes den og fargen trekker tydeligere mot beige. Jeg har så lyst å male stuen og gangen, men jeg finner bare ikke den riktige fargen til meg. Jeg ønsker ikke en greige farge , og heller ikke en farge som heller mot grønn eller blå.


Jeg vil bare at den skal være grå. Fant dette bildet og jeg synes den gråfargen var perfekt. Noen som har eller vet om noe som ligner?


I fjor gikk Jotun litt bort fra gråfargene, mens i år ser vi en kombinasjon av brente, duse rødtoner, gyldne gule- og grønne nyanser og nøytrale beige og grå farger. Jeg tror nordmenn flest vil ha lettere for å forholde seg til det. Det tar tid før vi beveger oss bort fra de hvite og grå veggene vi har hatt de siste ti årene, sier. Jeg elsker greige farger som kalk og diskret, men de var ikke god match med våre eggehvie lister. På soverommet valgte vi en farge som heter ascott (tror jeg), veldig fin på soverommet, men tror den vil bli for mørk i stue.


Ellers er grå harmoni og skifer fine gråfarger, men også de er for mørke å kle en hel stue i. Nøytrale nyanser passer alltid inn i din stue , kombiner gjerne med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning. Hvilke farger som fungerer best avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rø blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger.


Velg farger som skaper varme, og som uttrykker din personlighet. Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass.


Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer. Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg