onsdag 19. april 2017

Plante jordbær i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


Jordbær trives best i normal næringsrik jor men den burde også inneholde en del sand og grus.

Bland kompost inn jorden og plant i opphøyde renner. Bruk gjerne remonterende sorter, så du kan ha jordbær langt ut over høsten, sier gartner Nils Helge Dahlberg. For eksempel gråskimmel, det har du sikkert sett. Da blir bærene helt dekket av grå mugg. Nok et argument for å plante jordbær i krukker : Da er det lett å følge med.


Plassering Jordbær bør plantes i full sol, det er en fordel om åkeren ligger i en skråning mot sør, eller øst. Unngå å plante på et sted det har vært jordbær fra før i tilfelle det ligger smitte igjen i bakken. Månedsjordbær trenger ikke fullt så mye sol som de andre sortene og bærer til langt ut på høsten.

Derfor har unge planter ingen blomsteranlæg at gøre godt med og dermed heller ingen jordbær det første år. Som alti når man dyrker planter i krukker , er det vigtigt, at der er hul i bunden af krukken og et godt drænlag nederst, så overskydende vand kan løbe væk. Våd jord giver stor risiko for syge jordbærplanter.


Hvis du selv formerer jordbær ved hjelp av utløpere, bør du kun velge utløpere fra planter som gir gode bær. Merk plantene mens du høster, og ta ut utløperne etter høstingen. Klipp de andre utløperne av så raskt de dukker opp.


Forleng jordbærsesongen. Jordbærplanten trives i både halvskygge og full sol, men setter mest bær når den plantes i full sol. Bestemme når man skal plante jordbær avhenger av din region og klima i stedet ønsket avling dato. Vår, sommer eller tidlig høst bærproduksjon avhenger rekke jordbær du velger heller enn når du planter. I de fleste stater, bør du plante jordbær så snart bakken varmes, på senvinteren eller tidlig vår.


Hvis du har jordbær selv, har du sikkert lagt merke til at det ganske fort kommer utløpere ut fra morplanten, der det begynner å vokse en ny plante. Jordbær lager nemlig sine egne stiklinger, eller avleggere som de også kalles. BLOMSTERGLAD: Her er Finn Schjølls beste råd til sommerens krukker og potter. Foto: CAROLINE GUNDERSEN Vis mer. Selv om blomsten er liten når den kommer fra butikken, må du huske på at den vil vokse seg stor.


Blomstrende balkongkasser, urner og potter pynter opp både ute i hagen og ved inngangspartiet, og en takterrasse midt i byen er som skapt for grønne planter, blomster og nyttevekster.

Det er enkelt å lykkes med krukkeplanting. Plante jordbær i disse hull og i åpningen ved toppen av krukken. Plantene vil snart vokse til nesten dekke glasset og vil produsere en respektabel avling av bær. Du trenger ikke hage for å plante frukttrær og bærbusker: Ifølge ekspertene, kan du fint plante dette i krukker eller kasser på balkongen - bare du passer på at forholdene ligger til rette for det.


Jada, du kan fint plante frukttrær og bærbusker i krukker på terrassen. Plasseringen bør være en solrik plass i vanlig, godt drenert, plantejord. Har endelig fått tak i pallekarmer og skal plante jordbær.


Karmene erstandard størrelse: 60x80? Nå lurer jeg på hvor mange planter jeg får plass til i en slik karm? Noen som har erfaring med dette? Jordbær købes som færdige planter og plantes med det samme.


Ha et helt jordbærbe grønnsaks- eller urtehage på liten plass. Plant jordbærplanterne i en god krukkemul og glem alt om at. Det finnes mye å velge mellom både av frø og småplanter. Høst inn ofte, så kommer det mer!


Månedsjorbær er en jordbærtype som er dyrket frem fra markjorbær. Genial plante som er både pen i bladverket, bærer flittig helt til frosten kommer, og lager de aller beste bærene. Og så er det altså mulig å få den i hvit. Og tro meg, hvite jordbær blir en finfin snakkis med selv de minst hageinteresserte.


Fragaria Polka Jordbær -jordbærplante. Men du kan faktisk godt dyrke dine egne jordbær , selvom du ikke har en have. Jordbærplanter trives fint i krukker - vi guider dig til pluk selv- jordbær på altanen eller terrassen! En annen plante som er utrolig lett å ha i potte, eller krukke er buksbom. Planten klarer det meste og passer ofte seg selv.


Den kan klippes i alle mulige fasonger, du kan plante den i krukker til utebruk hele året og den holder den grønne fargen året ut. Du kan nesten gjøre hva du vil med en buksbom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg