torsdag 22. februar 2018

Mugg bad

Erstatning etter muggsopp i hus? Ta kontakt for samtale om boligsak! Kontakt oss via skjema her! Lave priser og rask levering på baderomsprodukter. Se vårt enorme utvalg nå!

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Finn laveste nettpris her. Bygge og pusse opp bad Slik blir du kvitt mugg og sopp på badet.


Et fuktig og varmt miljø med såperester et populært oppholdssted for mugg og sopp. Bevegelser i huset lager ørsmå sprekkdannelser i den sementbaserte fugemassen. De er så små at du ikke ser dem med det blotte øyet, men akkurat store nok til å suge til seg vann som danner grobunn for soppveksten som misfarger fugene.


I boliger er fuktskadde kjellere, dårlige bad , vannlekkasjer, luftfuktere, planter med mugg , og uttørrede vannlåser vanlige kildene til uheldige mikroorganismer.

Mugg er ofte skjult bak ytterflater som ser uskadde ut. Hvordan kan mugg innvirke på min helse? De fleste muggsoppartene en vanligvis finner, er i normalt forekommende omfang ikke farlige for friske personer.


Hvert menneske har en ”terskel” for hvor mye muggsopp en tåler. Mugg er fremveksten av slike sopper på organisk materiale. Det ser vanligvis ut som et loddent eller dunete lag og kan ha farger som sort, hvitt, grønt, gult og rødt, avhengig av arten. Mugg kan vokse på matvarer i og utenfor lukkede beholdere, også i kjøleskap. Hvis du skal støvsuge områdene med mugg , må du bruke en støvsuger med et HEPA-filter som fanger opp partiklene som kan fremkalle astma og allergisymptomer.


Har du tekstiler som er angrepet av mugg , kan disse vaskes ved normal temperatur i vaskemaskinen. Hvis ikke tekstilene tåler vask, kan de sendes til rensing. Mugg er mikroskopiske sopp som spiser organiske stoffer som papir, skinn, hår, brø kjøtt og fett. De kan også spise kjemikalier ingen andre organismer klarer å bryte ned. Mugg dør ikke av kulde og fortsetter å vokse når det blir mildt.


Muggsporer finnes i lufta overalt på jorda, og veksten starter med en gang det kommer vann til. Som sagt, er det fukt som fører til mugg , og det er særlig om vinteren at fuktnivåene kan skape grobunn for sopp. Samtidig produseres det fuktighet innendørs fra dusjing, matlaging og klestørking.

Halvparten av disse gjaldt bad. Mye tyder på at muggsoppen er hovedsynderen, men det kan også være soppsporer, soppfragmenter eller muggsoppgifter. Husstøvmidd og flyktige organiske stoffer fra bygningsmaterialer kan også være en årsak. Har du et nyere bad har du kanskje den nye generasjonen silikonfuger. Dette kan også være løsningen for deg som sliter med å holde urenheter og uønskede vekster borte.


Casco har utviklet en SMP-basert fugemasse med høy elastisitet og antimuggbehandling. Jeg synes jeg ser slike flekker i taket på bad overalt for tiden. På hoteller der jeg har bod hos bekjente etc. Er ikke sikkert det er SÅ alvorlig?


Går det an å løsne en del av taket og se hvordan det ser ut bak? Ville uansett installert en liten baderomsvifte. På torsdag kunne man lese at fukt er like farlig som passiv røyking. Overlege Jan Vilhelm Bakke, tilknyttet NTNU og Arbeidstilsynet, med en doktorgrad i. Forside Bad , våtrom og rørlegger Svartsopp på badet ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Bad og vaskerom skal ha sluk. Gulv, vegger og tak som kommer til å bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens skal bygges med fuktbestandige overflatematerialer. Bakenforliggende konstruksjoner og rom som kan påvirkes negativt av fukt skal være beskyttet av et vanntett overflatemateriale eller et egnet vanntett sjikt.


Kontroll av fuktskader, vannskader, inneklima, muggsopp og råte krever spesialkompetanse. VI HAR DENNE KOMPETANSEN! Vi anbefaler derfor at du kontakter vår. Et bad med gule og misfargede fuger vil aldri kunne se helt rent ut hvis ikke misfargingen fjernes først. På samme måte vil nyvaskede, hvite fuger lyse opp mellom flisene og få baderommet til å se skinnende rent ut.


MUGG : Fuktighet gir muggsopp, av og til synlig - som her. Da er den lett å oppdage. Men om den er skjult i vegg, tak eller gulv må du begynne å lete.


Mugg storstives på det varme og fuktige baderommet ditt. Og har du først fått mugg på badet, kan det fort bli både dyrt og omfattende å bli kvitt den. Muggen koser seg i det varme og fuktige miljøet som er på badet. Og har du dårlig ventilasjon på badet ditt i tillegg, er det fort gjort at muggen setter seg.


Muggsoppsporer finnes overalt, spres med luften, og forekommer normalt i så små mengder at det ikke er farlig. Dersom det derimot oppdages synlig mugg i boligen bør det fjernes med en gang, da det kan være en årsak til dårlig innemiljø. Områder med høy fuktighet er særlig utsatt. Vi har oppdaget mangler i ventilasjon og noe som ser ut som mugg et stykke inn i ventilasjonssjakt på badet. I tillegg ønsker vi fuktmåling i alle vegger og tak på bad.


Det er ikke oppdaget unormal lukt på badet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg