torsdag 8. februar 2018

Svart tremaur

Vi fjerner maur raskt og effektivt. Kontakt oss for profesjonell hjelp. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Arbeiderne er 4-mm lange, dronningene 6-mm og hannene 5-mm. Kroppen er blankt svart , bena brungule.


Lengde på arbeiderne er 4–mm.

Reirene anlegges fortrinnsvis i gamle trestubber eller ved foten av svekkede trær. Bare pappaktige skjeletter står tilbake når gangene i treverket er gnagd ut. Bladlusekskrementer (honningdugg fra bladlus), sukkerholdig vann.


Skadeomfang og risiko. Den er funnet fra Oslo til Aust-Agder i tillegg til Hedmark. Maurene lukter av appelsin. Les mer om maur som skadedyr her. Hvordan ser svart tremaur ut?

Dronningene er noe større, og kan bli opptil 6-mm. Den svarte tremauren bygger vanligvis sitt rede i døde trær eller i stubber og stoler. Men den kan også finne livsbetingelser i bjelker og bord som er skadet av fuktighet. I Danmark kalles de ’orangemaur’ fordi de har en tydelig appelsinlignende lukt. I tillegg har svart tremaur en karaktersitisk lukt av appelsin, en lukt som blir fremtredende om man knuser en svart tremaur mellom fingrene.


Når svart tremaur bygger reir er de avhengig av en spesiell type sopp som fungerer som. Dette er den største av våre jord- og tremaurarter og kan enkelt gjenkjennes på den glinsende svarte kroppen og et påfallende stort hode. Den utskiller en karakteristisk appelsinaktig duft når den forstyrres.


I juli-august kan store svermer av svart jordmaur med vinger dukke opp inne i leiligheter, hus og hager. Dette oppfattes som meget plagsomt når det skjer, men det er liten grunn til panikk. Jord- og tremaur Lasius i Norge kan deles i tre uformelle grupper som omfatter fire små, brunsvarte arter, åtte små, gule arter og en stor blanksvart art ( svart tremaur ). Svermingen er over etter et par dager. De brunsvarte artene tilhører underslekten Lasius s. Her hører den vanlige svarte jordmauren eller sukkermauren hjemme.


Den finner raskt fram til alt søtt og anlegger travle maurstier. Vi har års erfaring og utrydder skadedyr som maur, mus, rotter osv. Trysil, Engerdal, Elverum, Åmot, Stor-Elvdal og.

Dette medfører at de bidrar til at virket råtner. Således kan denne arten volde stor skade på eiendommer. Nærmeste slektning til svart tremaur er jordmaur, men tremauren er blankere svart og har en. Det gjør den til dels ved å klapre med antennene, dels ved å fore dem med det den har fylt i krukka si. Og snart er en lang karavane på vei til stedet.


Svarte -jordmaur-i-lokkemat. Ditt søk på svart tremaur ga virksomheter og du har nådd slutten av listen. En middels stor koloni av skogmaur skal kunne samle ca. En regulær leieboer er gjestemaur, som er 2–mm lang.


Den har sitt nøttestore reir blant annet i skogmaurens tuer, og de to artene lever fredelig sammen. Oppdaget maur på kjøkken etter at vi har vært borte i noen dager, er d.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg