onsdag 21. februar 2018

Maling peis

Det du egentlig ønsker deg. Kjøp peis av fagfolk! Peiser, ovner og ildsted. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy.

Se mer og kontakt oss her! MALING AV UBEHANDLET PEIS : – Vask med JOTUN HUSVASK. Se til at underlaget er rent, fast og tørt.


Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING. Deretter kan du male strøk med LADY Wonderwall eller LADY Pure Color. Slik maler du en ubehandlet peis. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter.


Begrepet åpen maling kommer raskt på banen når vi snakker om å male på mur.

Her er poenget at man har et malingssystem som slipper fukt ut av muren, slik at en sikrer at dette ikke bygger seg opp på innsiden av malingsbehandlingen. Silikatmaling er en behandling med et såkalt åpent system, som gir en overflate som minner om kalket. Påfør sparkelmasse som vanlig, med sparkel i sprekker, og la det tørke godt mellom hvert lag. Følg tørketiden som angitt på pakken, men merk at denne gjerne kan øke noe for lag to- og tre - og fire, akkurat som maling gjerne tar lenger tid å tørke per lag når du har flere lag maling oppå hverandre. ShapeStone Light omramning.


En hvitmalt peis er fortsatt dominerende i norske hjem, men det er en smal sak å skifte farge. En malingsrulle, en malepensel og et par timer til overs, så har du et nytt ildsted. Når peishetten eller pipemuren er helt tørr, bør du påføre et strøk med vanlig innendørs grunning. Dette er ikke alltid nødvendig på tidligere malte flater, men dersom de er glatte og du ikke vet hva slags maling som er benyttet, er det tryggest å benytte et strøk med grunning også her.


LADY Minerals kalkmaling inneholder det naturlige mineralet kalkstein, og overflater malt med LADY Minerals etterlates derfor med en helt annet taktil følelse enn en vegg malt med vanlig maling. Veggen både føles og ser myk og naturlig ut, noe som er helt riktig nå! Jeg har et murhjørne hvor det står en vedovn som utvikler ganske mye varme når det fyres. Den største fallgruven når du skal male peis er å droppe vaskingen.


Sot som sitter igjen på muren vil løse seg opp når du påfører maling og du skaper unødvendig merarbeid for deg selv. Vask med et vaskemiddel som er tilpasset vedlikehold før maling , og velg gjerne et produkt fra samme produsent som du velger maling fra. Jeg har brukt smøre membranen til biltema, jeg er lite imponert. Det står at den skal gi helt tette flater, jeg er nå på mitt lag, er ennå ikke helt sikker på om det er tett, det sprikker litt opp når det størkner ?

Andre som har erfaring ? Drømmer du om vegger med en røff betonglook? Malingen kan benyttes på vegger av keramiske fliser, tre, gips, puss og tegl - både inne og ute. Ett strøk er som regel nok og tørketiden er på timer. Uansett hvor effektiv ovn eller peis du har, så vil aktiv fyring som regel føre til at noe røyk kommer inn i boligen, og at det blir sotskjolder på peishetten, veggen bak eller i taket. Noe lar seg vaske bort, men sot er ikke det letteste å fjerne.


Og til sist er det kun et nytt lag maling som kan gjenopprette fargen på veggen. Ildstedet er ofte det koselige samlingspunktet i et hjem. Valgmulighetene er mange når det kommer til peis og vedovn, og MAXBO hjelper deg gjerne med å finne ildstedet som passer best hjemme hos deg. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Leste meg til på ifi.


Bruk vannbasert maling og en grov rull. Før du begynner å male er det viktig at muren er ren for støv, stearinn, og sot. Har du sot som du ikke får av, (vaske en så grov stein kan være vanskelig, men prøv med trestjerners gulvrens, den er veldig avfettende) så legg det første strøket med sperregrunn. Har malt peisene og pipene flere ganger.


Bruker vanlig vannbassert hvit (nesten hvit) maling. Tar mye lenger tid å vaske en peis. Praha er en stilren peis som gir innsyn til flammene fra tre forskjellige sider.


Praha har dessuten en intergrert brannmur på baksiden og kan derfor plasseres inntil en vegg av brennbart materiale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg