fredag 16. februar 2018

Blank maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Tidsbegrenset tilbu kjøp nå!


Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket.


Matt har vært på moten den siste tiden og den gir en behagelig overflate som ikke reflekterer like mye lys som en blank variant. Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene. Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er.


Matt maling demper og skjuler også ujevnheter bedre enn blank maling.

Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger. Men med dagens moderne malinger er det fullt mulig å bruke matte malinger også på veggene. Fargen på en matt maling vil fremstå lysere enn en blank maling.


I den andre enden finner man maling med så høy glansgrad at den nærmest er blank. Det er en dramatisk forskjell på null og 1i glansgrad. Det er få som tilbyr glansgrad på 10 men er det som kalles høyglans.


Det gir overflaten en blank og fin effekt, sier fargeekspert Dagny Thurmann-Moe. Jotun Benarolje Blank. Fremhever den naturlige gløden i alle treslag og er spesielt godt egnet på eksotiske treslag. Oljen er tilsatt lysstabilisator. Gir en blank værbestandig film som beskytter treverket mot gråning og forvitring og fremhever treets naturlige lød.


Dette er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter. Det er mest vanlig å bruke matt maling i taket, for å dempe gjenskinn fra vinduene. Bruk matt maling i pussede tak eller platetak.


Men har du panelt tak (himling) står du langt friere. Da kan blank maling gi liv til rommet med spennende reflekser. Det er årsaken til at mange velger blanke overflater på listverk og vinduer.


Den blanke, glatte overflaten fremhever de tingene i rommet du virkelig er stolt av.

For eksempel et vakkert stukkatur, en gammel dør eller fine. En matt maling på gulvet vil nesten være umulig å holde ren. Blank oljemaling til inn- og utvendig bruk på tre og metall etter grunning med LIVOS-produkter. Også til vinduer og radiatorer (ikke hvit).


VINDO 6kan blandes seg imellom og med VINDO 6i ethvert forhold. Brukes også som pigment til oljer og flytende voks. Gulv må rengjøres ofte, og vil du male gulvet ditt, anbefales du å velge en blank maling. De fleste produsentene har egne malingsserier beregnet på gulv, med glansgrader fra til 80.


Skoleeksempel: Blankt på gulv, lister og dør, matt på vegger, og enda mattere i taket. Jo blankere maling , jo lettere er det å holde rent. Med høyglansmaling synes absolutt alt.


Blank maling fremhever ikke bare en flate i forhold til resten av rommet, den avslører også ujevnheter i selve flaten. Jo bedre lysforhol jo mer tydelig blir ujevnhetene. Du kan altså skjule ujevnheter ved å bruke matt maling - eller fremheve struktur ved å velge blank maling. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.


I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg