mandag 12. februar 2018

Male takplater

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Finn Maling Av Tak Inne. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Reserver ditt Hotell i Male online.

Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Slik kan du male raskere, samtidig som du med avstand til det du skal male lettere kan oppdage feil. Hvilket tak man har vil ha betydning for hvilken maling man bruker, og hva man må gjøre før man begynner å male taket.


Plastbelagte eller foliebelagte takplater (Tak-ess og lignende) kan overmales med godt resultat. Det er dog viktig å gjøre godt rent først, og å male første strøk med en maling med bedre vedheft enn det vanlig takmaling har. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull.

For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir.


Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male , drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten.


Det oppnås lettest ved å bruke helmatte malinger. Start å male der lysinngangen er størst. Umalte flekker og skjolder sees best hvis du ser mot lysretningen. Ikke mal større felter enn ca.


Beregn god tid - mal hele taket uten pause. Husk å male hele taket i lysets retning, og ikke ta lange pauser før hvert strøk er ferdig. Mal alltid overlappende vått i vått slik at du ikke får striper og mønster i taket. En metode jeg har lært meg er å male litt løst i kantene på store tak.


Får man stoppet prosessen og male opp igjen stedene det er flasset (litt over hele taket), eller vil det være vanskelig å stoppe slik at vi må forvente at all malingen snart er borte?

Er år forventet levetid på maling på takplater , eller burde det holdt lenger? Montering av takplater. Du kan helt klart montere takplater selv.


På skur, uthus og utestuer er det veldig enkelt. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet.


Har hørt at pga den syntetiske overflaten kan disse ikke males. Vi har noen som ser helt fine ut, men de er beige og vi vil ha hvitt tak. Så lettest hadde det jo. Huntonit ferdigmalte panel- og takplater er behandlet med hele strøk maling og lag med lakk. Disse nydelige takplatene produseres i Norge av de reneste råvarer, uten kunstige tilsetningsstoffer.


Panelplatene med trefiberkjerne er eneste malte panelplate anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Med dette preparatet, kan noen av tre teknikker brukes for å male galvanisert stål. Den mest populære metoden for et lite prosjekt, som en swing sett, er å spraye maling overflaten. Det finnes flere kommersielle maling, i mange forskjellige farger, som er tilgjengelig for denne jobben på å male forsyne butikkene.


La grunningen tørke og mal så over med Hammerite Metallmaling. Begynn å male fra venstre til høyre, og når malingen har tørket, påfører du neste strøk i motsatt retning. Denne teknikken gjør at sporene fra rullen blir minst mulig synlige.


Mal enda en del av listverket med penselen før du skifter tilbake til rull igjen. Fortsett på samme måte til hele taket er malt. En annen ting med slike takplater er at snøen sklir av. Det kan være veldig greit på både uthus og bolig, men for eksempel på en barnehage vil det da være ekstra krav til snøfangere eller andre tiltak, forteller Gåsbakk.


Bjørn-Fredrik Johanssen er daglig leder i NorTekk, som fører er rekke ulike takplater. Dette nettstedet benytter cookies. Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg