mandag 13. august 2018

Fuktighet i treverk før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Finn fukt i treverk prosent.

Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og bestill i nettbutikken nå! En av Norges største leverandører av produkter til karosseri- og lakkverksteder. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Mål før du kler inn Petter Albertsen prøver fuktmåleren. Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste. En enkel måler med to nåler stikkes inn i materialet, og viser hvor mye vann det er i materialene i forhold til egenvekten til treet, dette uttrykkes gjerne som vektprosent, fortsetter Sletta.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn prosent. Er det for fuktig før eller etter man påfører malingen, er sannsynligheten stor for at man opplever duggmatting eller solblærer, sier han til ifi. Informasjonskontoret for farge og interiør). Nytt trevirke kan også med fordel sjekkes for fuktighet.


Ny kledning skal overflatebehandles relativt raskt etter den er satt opp, slik at solen ikke gjør skade på den. Men sikre deg at den holder akseptabelt fuktighetsnivå innen du behandler den. Har du ikke fuktmåler, kan du bruke. Ved enkel fuktmåling i tre brukes korte pinner. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling , sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø.


Oslo Nye standarder for fuktmåling – praktiske konsekvenser Stig Geving, prof. Gjerne blitt helt ferdig ute, før den delen av arbeidet startet inne. Vær klar over at det ofte isoleres, før matrialene når ideel prosent, ettersom fuktigheten da enda slipper ut går det bra.


Men det er når de hiver plast på veggene, at du sperrer inne for mye fuktighet (om prosenten er for høy). For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid.

RF) i borehull i betongkonstruksjoner. Metoden retter seg inn mot RF-måling i nystøpt betong i forbindelse med uttørkingsprosessen før legging av overflatebelegg, det vil si den siste kontrollmålingen før belegget legges. Dette kan ifølge Tom Robert Sletta i Finisterra, leverandør av måleinstrumenter for blant annet fukt, kun gjøres med en fuktmåler. Det er imidlertid forskjell på en fuktsøker og en fuktmåler - og en fuktindikator faller i førstnevnte kategori. Trykkimpregnert treverk blir som sagt impregnert med et kopperholdig salt.


Der tretettheten er høy, kan saltet legge seg synlig utenpå treverket. Dersom ikke overflødig salt fjernes før behandling kan det medføre at malingen mister sin forankring til underlaget, og den vil flasse av. Bruk av feil sorpsjonskurve (tegl er ikke lik betong!). Den beste perioden å påføre trebeskyttelse på utendørs treverk er fra slutten av april til slutten av september. Det skal helst gå en uke uten regn før du begynner å male.


Jeg har hatt varierene resultater med trykkimpregnert. Fukt i treverk før maling. Av en eller annen grunn var det værre før , så jeg heller mot at treverket var vått, eller at regnskuren fucka opp for deg. Før betydde dette at man måtte vente et år før man kunne påføre maling eller olje, men slik er det ikke lenger.


Fritt og bundet vann. I stående tre eller nysaget trevirke vil cellehul-rommene i yteveden være helt eller delvis fylt med vann, som i tresammenheng kalles fritt vann, mens celleveggen vil være mettet av såkalt bundet vann. Summen av fritt vann og bundet vann gir et uttrykk for trevirkets fuktighet.


Før det skal beises er det uansett viktig at treverket er rent, fast og tørt. Dette kan du måle ved hjelp av en fuktighetsmåler du får kjøpt hos din lokale jernvare- eller byggvare-forretning for noen få hundrelapper. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk , før påføring av maling som f eks.


DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg