onsdag 22. august 2018

Male baderomsfliser gulv

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Spesielle bredder eller lengder? Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment.


Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.

Siste nytt om baderomsfliser. Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser.


Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg. En viktig forutsetning er at flisene (og fugene, hvis de skal males ) er grundig rengjort.


Fugene på badet er ofte impregnert med smuss, kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet eller veggen være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porete.

Davidsen fremhever at flisprodusentene ikke anbefaler at gulvfliser males , selv om det kan fungere. Dersom du likevel skal ta sjansen på å male gulvet , bør du velge en maling du ikke sklir så lett på. Forhør deg også hos forhandleren for å være på den sikre siden, sier han. Hvorfor er det jord under gulvet mitt? Flisene på gulvet er ikke med i prisen.


Foto: Franciska Munck-Johansen. Like fint etter seks år. Seks år senere angrer hun ikke på løsningen, og det ene badet har fått seg en ny runde med kalkmaling i en annen farge siden.


En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet , siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har forhørt meg hos flere malere og de sier det bør gå bra.


Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra leserne mine som har gjort det med godt resultat. Det som er viktig er å ha rene, matte flater. Du kan kjøpe et stoff som matter ned flisene.


Så må du påføre to lag med heftgrunning? Vår ERFARING med å male på fliser er: Vegger er sikker nok helt greit, det var ikke noe problem og fargen satt greit. Men på gulv hadde jeg aldri gjort det om igjen.

Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Og når fliser først skal males , er nok terracottafliser de beste flisene å male , ettersom dette er relativt matte og rue fliser. Gulvfliser kan også males med samme fremgangsmåte, men her er det viktig at dere benytter en gulvmaling (helst tilsatt herder) eller epoximaling på toppen for å få maksimal slitestyrke.


Uansett så er dette et alternativ som kan vare i mange år. Korkvinyl eller parkett. Usikker på om dette kan legges oppå eksisterende gulv (laminat) eller om eksisterende gulv må rives bort og fjernes. Professional Epoxy Gulv er en 2-komponent vannbasert Epoxy-maling beregnet for betonggulv, men kan også brukes på gulv av tre eller sponplater. Original gulvmaling er en vanntynnbar maling som egner seg til gulv innendørs.


Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males. Ikke alle malinger tåler vannsøl som blir liggende. Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene. Norfloor har et enormt utvalg av italienske baderomsfliser til gulv og vegg i alle prisklasser, fra billige fliser til de mest eksklusive designflisene. Vi kan selvfølgelig tilby baderomsfliser i alle farger, størrelser og overflater som kan tilpasses til dine behov og forventninger.


Er gulvet nytt, trenger du ikke å slipe det. Bruker du panellakk, blir gulvet hvitere, jo flere strøk du tar. Du bør alltid bruke to toppstrøk med en klarlakk som er UV-bestandig og slitesterk.


Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg