torsdag 30. august 2018

Hvorfor grunne før maling

Hvorfor grunne før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


De fleste malere anbefaler at du grunner før du går rett på med selve fargen. Det er en rekke grunninger å velge mellom, og det avgjørende er hvilket underlag som skal grunnes. Men hvorfor grunner vi, og når er Guide til grunning – før maling - Male inne - ifi.


Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! De fleste forhandlere og produsenter anbefaler et strøk grunning som er tilpasset underlaget før du setter i gang med maling. Grunningen sikrer at malingen får godt feste på underlaget. Den reduserer faren for skjolder på underlaget.


Hvorfor grunne før maling

Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Det store spørsmålet er da: Skal du alltid grunne før du maler? Svaret på det er både ja og nei. Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren.


Hvorfor male to strøk? De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen. Riktig klargjøring av vegg før maling er en garanti på et lekkert og estetisk utseende. Det kan bli forvirrende når man skal velge blant ulike typer grunning eller primer.


Hvorfor grunne før maling

Man glemmer å grunne gipsvegg og sponplaterHusk å grunne gipsplaten eller sponplatene på veggen før du maler eller tapetserer, anbefaler Bergesen. På ubehandlet panel bør man bruke kvistlakk før man maler. Mal første strøket med dette og så kan du male flere strøk med maling på dette igjen.


Og må det uansett stå til neste sommer før neste strøk beises? Noen som vet noe om denne metoden? Så fikk vi jo også høre at maling dekker treets struktur på en bedre måte. Dette er også noe vi vurderer. For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast.


Hvorfor grunne før maling

Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne.


Når boligen er renset og ren, er det viktig at den blir helt tørr før du setter i gang med å grunne og male. For best resultat bør du påføre minst ett strøk grunning, og to strøk maling - litt avhengig av hvilken malingstype og merke du velger. Din leverandør av lakk og maling.


Stort utvalg og rask levering. Se mer og bestill i nettbutikken nå! Vannbasert maling tørker fort, og legger du tynne strøk, tørker den enda fortere. Kjører du rulla frem og tilbake på rullebrettet, har den lite maling i seg. Når du så gnukker og gnir den for å dekke et størst mulig felt, blir det en veldig tynn påføring som tørker nesten med en gang.


Tapetlimet vil forsvinne inn i platene uten grunning, det samme gjelder maling. Fuktigheten forsvinner inn i veggen. Tips: Skal du grunne under tapet?


Bruk en farge som er lik grunnfargen i. Vask før du kan male. Vi starter kronologisk. Mange bruker salmiakk til å vaske me men det anbefales ikke, ifølge Thor Ingar Rønei teknisk servicesjef i Scanox. Før på tidligere prosjekter så har jeg kjøpt billigmaling til å grunne med men har nå begynt å bruke tilsvarende maling for grunning. Har et par husoppussinger på nakken og ser jo at det blir jo tåpelig å grunne med billig drittmaling når man legger dyr ladymaling oppå det igjen, men om det faktisk betyr noe vet jeg ikke.


Men hvordan skal disse materialene etterbehandles, og hvor lenge må man egentlig vente før de kan males? Før i tiden het det at du burde vente et år fra det impregnerte trevirket var satt opp til du begynte å male eller beise det. I dag kan du med fordel gå i gang litt raskere enn det. Nytt treverk behandles før eller umiddelbart etter montering. Dersom solutsatt kledning har stått lenge uten behandling, kan det være behov for stålbørsting.


Der er det mer viktig hvilken duk du bruker. Skygg unna Storeys sin. Kombinert med feil lim eller feil maling (Lady interiør 10) så vil du kunne få problemer med andre strøket. Duken er latexbasert.


Overflatespenning eller noe lignende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg