fredag 3. august 2018

Male murvegg inne

Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.


Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Om du ønsker kan du selvfølgelig henge fiberduk, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Ingen plateskjøter i en murvegg ). Selv pleier jeg å male strøk rett på sparklet flate.


Selvsagt etter å ha slipt veggen. Lei en Giraff slipemaskin og koble til støvsuger. Sparer deg for masse krefter og støv.


Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god).

Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Som med alt malingsarbeid avgjør underlaget og forbehandling sluttresultatet når du skal behandle mur.


Alle murunderlag er forskjellige og trenger tilpasset behandling. Når du skal male mur, et helt murhus eller grunnmuren på huset, er det viktig å bruke riktig maling. Med kalkmalingen Fresco kan du selv male en vegg som ser ut som betong.


Fremgangsmåten er overraskende morsom og fort gjort. Men man kan like gjerne male veggene med rulle. Om veggene trenger mer enn ett strøk med maling kommer an på hvor mye av betongen som er kommet til syne før en begynner å male , og ikke minst malingens dekkevne.


Er mye av betongen kommet fram er det stor sannsynlighet for at du trenger mer enn ett strøk. Når du begynner å male , er det best å starte med penselarbeidet i hjørner, kroker og rundt listene. Vi tar ofte kantene først.


Det er for å kunne få den samme strukturen som rullen gir så langt inn på hjørnene som det lar seg gjøre, sier Sypriansen. Silikatmaling finnes i mange farger, der alle har det samme, spesielle matte skjæret. Dette utvalget fra Weber dekker godt de skalaene den naturlige malingen finnes i. Lyse farger er lettest å male me da overganger og overlapp synes mindre på dem. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler muren din mest mulig effektivt.


Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert resultat som. Forankringsgrunn sikrer at overflaten mettes, forsterkes og støvbindes, slik at etterfølgende maling fester seg bedre til underlaget.

Da risikerer du at vannet sperres inne i muren i stedet for å fordampe ut i rommet. Du kan fint male hele peisen med én kost, men vår erfaring sier at den blir veldig fort slitt når du drar den i sprekkene, så vi anbefaler en bred til de store flatene, og mindre som du kan bruke i sprekkene. Male murvegg i kjeller. Så maler du på vanlig måte: Et lag med heftgrunn, og et lag eller to med maling. Har du en vegg av betong eller murpuss som skal helsparkles?


Følg vår enkle guide til hvordan du selv raskt og enkelt kan få fine og glatte vegger med. Pusset mur males med JOTUN PREMIUM MUR systemet. Sett heller penselen 5-meter fra hjørnet og mal inn, ellers kan du ende opp med for mye maling inne i hjørnet. Det finnes egne skråpensler for å male hjørner.


Disse er utmerket når du skal male inntil lister og vegger, samt ved maling av vinduer og sprosser, forklarer Westman hos IFI. Murvegg Skadet puss skal hugges helt vekk, hvis du skal reparere den. Ofte er pusslaget løst på et større område enn du umiddelbart kan se, men det avslører seg selv med en hul lyd hvis du banker lett på det.


Fjern all puss som ikke virker fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg