tirsdag 24. februar 2015

Beis eller maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Velkommen til Kensaq.


Finn beis eller maling i dag!

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling : Den dekker mer enn vanlig beis , men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende.


Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde. Ulemper: Ved ommaling må flassende malingfilm skrapes vekk, gammel maling med god vedheft kan overmales. Med beis fremhever du treets struktur og ådring, og det naturlig fargespillet kommer frem.


Beising av tre handler enten om å påføre en beis som gir en kjemisk reaksjon med treverket, å tilføre et fargepulver (pigment) eller en kombinasjon av begge deler. Du bør gjenta behandlingen hvert annet eller tredje år.

Både beis og maling gir mange års fullgod beskyttelse til huset ditt. Hvilket du velger er langt på vei et spørsmål om smak og behag: Vil du se treverkets tegninger, eller ønsker du en dekkende og jevn behandling? Les artikkelen i sin helhet hos ifi.


Malte flater kan vedlikeholdes enten med dekkbeis eller maling , enten vann- eller oljebaserte. Det som kan være et minus med maling er at man etter hvert etablerer et ganske tykt lag, med tilhørende risiko for flassing og behov for skraping, beskriver Jacobsen. Det skilles mellom beis og dekkbeis. Den aller viktigste årsaken er å forhindre nedbrytning av fasaden, spesielt hvis du har en trefasade.


Spesialmalinger kan være giftige på andre måter. Beis eller maling på fasaden. Ved bruk av vanlig maling , lakk eller beis til tre og interiør, er løsemidlet i malingen det største forgiftningsproblemet.


Bruk beis eller dekkbeis de første årene, så kan du male. Har du behandlet mye med beis kan du etterhvert gå over til en maling som vil gi deg mye lengre levetid på utseendet. MAXBO hjelper deg med å forstå forskjellen mellom beis, dekkbeis og maling og finne ut hva som passer best for deg. Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere. Min tanke var da å bruke enten dekkbeis eller maling , men jeg er usikker på hvor godt det vil holde.


Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden. En kollega som har hus i et værutsatt område anbefalte dekkbeis, det skulle holde lenge, og når det ble slitt var det enkelt å legge på nytt strøk.

Noen andre som har erfaring med å bruke dekkbeis eller maling på terrassegulv? Malejobben innebærer som oftest mer enn selve malingen. Planlegging og skikkelig forarbeid er helt avgjørende for et vellykket sluttresultat.


Kom innom XL-BYGG, så får du tips, maling og tilbehørsprodukter som gir deg grunnlaget for et perfekt sluttresultat! Uansett om du velger beis , olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje. Er terrassen beiset, bør du beise den på ny hvert tredje år. Skal du velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse?


Når du vil beskytte treverket, må du samtidig avgjøre om du velger å male med trebeskyttelse som er vann- eller oljebasert. Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg