mandag 28. januar 2019

Farge stuevegg

Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. En gul eikeparkett vil kunne dra en lys greige farge som f. Rødlige gulv som merbau, kirsebær etc vil tilføre veggfarger noe rødt osv. Dette er en effektfull farge som gir masse energi i rommet! Stolen er malt i samme farge , men i en Halvblank glansgrad. LADY Supreme Finish).


Farge stuevegg

Et rom med et høyt aktivitetsnivå kan tillates mer energiske og sterke farger enn rom vi søker rom og rekreasjon i. Og et rom vi ikke tilbringer så mye tid i kan godt ha sterkere farger enn hovedoppholdsrommene. En farge som er et friskt pust i ett rom kan fort bli slitsom i et annet. Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun. PAULS BLUE, samt bildene fra Frama sitt designstudio!


Fordi vi reagerer forskjellig, mener hun det er viktig at alle får tale sin sak når man skal sette farge til et rom. Om du ønsker en oppkvikkende farge i et rom, men egentlig ikke er så glad i røde, gule eller oransje vegger, kan det holde å pynte opp litt med småblikkfang i sterkere farger, som en lysestake, en sofapute eller et maleri. Med en farge på en enkelt vegg kan du lett endre uttrykket i rommet og skape en langt mer personlig bolig. Når du skal velge hvilken farge du ønsker i rommet, er det viktig å overveie hvilke andre gjenstander du ønsker å fremheve. Les mer om faste holdepunkter og fargesammensetning.


Men fordi det er et soverom ville de gjort forskjellige grep for å gjøre rommet lunere. Tenk å male enten veggen ved sengen eller den med skapene i en nydelig blågrønn tone, sier Hansen. Hun ville valgt en relativ lys farge , og heller brukt elementer som kommode med speilflate, massive lamper og lingardiner for å skape liv. Skal male en stor stue og ønsker oss en gråtone på veggene, men det er så mye å velge i. Har dere noen fargenavn som dere kan anbefale, evt. Skap greige glamour eller gå for et mykere uttrykk ved å male lister i samme farge som veggen men i en annen glansgrad.


Hun forklarer at noe av utfordringen er at brunt ikke er en entydig farge. Mens det de fleste tenker på som brunt har utgangspunkt i gult, er fargene som omtales som brunt i trendsammenheng nå temmelig gyllenbrune og har mer rødhet i seg. Noen som har tips til fin farge på stueveggene mine?


Veggene i stua er furupanel som tidligere var lakket. Jeg pusset dem ned og beiset med en lys panelbeis, men det ble fremdeles litt for hyttete, så nå vil jeg male. Stua er avlang med vinduer på hver kortvegg. Greige er en farge som har ligget på radaren vår de siste 5-årene. Vi har sett at det er en farge som sakte men sikkert kommer som en sterk utfordrer til både hvitt og grått.


Lar oss påvirke av trendy interiørmerker - For meg er dette Ferm Living- fargen over alle, forklarer Grøvle om fenomenet Greige. Vi skiller mellom kalde og varme gråfarger, og de som er helt nøytrale. Når vi anbefaler en farge til en kunde, hører vi alltid først hva fargen skal stå sammen med. Eikegulv, som mange har, er gyllent og varmt, hvis ikke man har den hvitkalkede varianten.


Gjerne en farge eller et mønster som fengslet blikket, men nå dør fondveggen ut. I følge Larsen har vi blitt tøffere. Vi ønsker en helhet i rommet og har større tro på oss selv. Alle fire vegger skal males. Og de skal helst males i lune, duse og trygge farger.


For å variere kan vi male en dør i en annen farge enn resten av rommet. KALK Sommer og ferie er deilig! Nyter dagene på stranda for det meste. En liten sommer-oppsummering kommer senere. Nå har jeg og barna huset for oss.


En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer. Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning. Alt du trenger å vite om maling innendørs!


Her får du tips til valg av maling til ulike rom, forarbei slik gjøres det og gode maletips. Vinduer og listverk, terrassedør, malt med Lady Supreme Finish 4 farge Klassisk Hvit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg