tirsdag 15. januar 2019

Fargelære interiør

Når du skal sette sammen farger i et interiør , kan du spille på kontrasten mellom varme og kalde farger for å få en levende og god palett. Men hvilke farger er varme og hvilke er kalde? Vi har bedt Kine Angelo, interiørarkitekt og fargeforsker ved NTNU, om å hjelpe oss.


Emnet gir et generelt teoretisk rammeverk og forståelse for de forskjellige egenskapene til fargene. Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Dette kan være svært virkningsfullt og iøyenfallende i et interiør. For at det ikke skal bli veldig bråkete kan det være lurt å la den ene farge dominere.


Primær, sekundær- og tertiærfarger, varme og kalde farger, RGB, CMYK … enkelt for noen, men på langt nær for alle. Bildet er lånt fra Royal Talens Hva er farge? Johannes Ittens fargelære Lær om hvordan Itten utforsket fargene og satte dem i system.


Hvordan man blander dem og hvordan de påvirker hverandre.

Velger man å male veggene i denne gule fargen, kan det være lurt å holde interiøret mer nøytralt. Inkluder noen nøytrale farger. Hvis du har fargesprakende vegger, knæsje gulvtepper og like spenstige møbler, da kommer du til slutt til å bli sliten i øynene – uansett hvor velkoordinerte fargene er.


Gi fargene plass i interiøret. Vi blir stadig minnet på at nå - nå er fargene virkelig tilbake i mote- og interiørbildet. Vekk med kaffe latte og eggehvite vegger. Farger kan være vanskelig. Velkommen sarte pasteller og knæsje pangfarger.


Prøv en sterk farge som popper i interiøret. Kontrastfargen trenger ikke nødvendigvis hentes fra motsatt side av fargesirkelen. Bygg og Bevar er et nettsted for deg som bor i - eller jobber med gamle hus. Her finner du artikler, fagstoff, verktøy og mange interessante temaer.


Buskerud Elverum firklang Frøya Geilo Gjøco Golsfjellet Hedmark hemsedal Hyttebesøk hyttenavn Interiør Jotunheimen leserhytta malmfuru mat Nordsjö Norefjell Norskehavet otterøy rekkevidde Risør sibirsk lerk snadder sommer Storfjorden Sverige Titran Toklang. På Skiringssal lærte jeg mye innen interiør og arkitektur, noe jeg har fått mye bruk for nå som jeg går på høyere utdanning. Av egen erfaring er det også godt å ligge litt foran, slik at man er godt forberedt når eksamen nærmer seg.

Etter å ha jobbet i denne bransjen i år, ønsket jeg å utfordre meg selv igjen. Jeg elsker interiør , farger, fargelære , og belysning. Da bestemte jeg meg for å sette meg på skolebenken, for å satse på dette fantastiske yrket som interiørkonsulent.


Boka gir hjelp til å finne hvilke farger som passer sammen, og malerier og illustrasjoner begrunner hvorfor. Disse nettsidene bruker såkalte cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen på våre sider. Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser.


Sted: Næringslivet Hus, Majorstua, Oslo. Om Modul 1: Grunnleggende interiør og eksteriør – fargesystemer, fargesammensetning, lys, kontraster. Vi anbefaler alltid og gå all in.


Det vil si at man bruker hele spekteret av en toner, fra det helt mørke til det lyseste lyse. Oppslagsbok om farger og billedkomposisjon. Boken kan benyttes i arbeid med tekstiler, klær, interiør , reklame, tegning og maling.


Skal pusse opp – bygger ny bolig – har bommet med binteriørplanene tidligere – her erfaring med feilkjøp til hjemmet – ønsker mer energi – er interessert i interiør – vurderer en karriere innen design, form og farge – trenger litt påfyll – liker å lære nye ting – ønsker å gi en nyttig og lærerik gave til en venn I. Charlotte interiør tirsdag 9. Jeg brukte fargelære vi har hatt på skolen for å finne ut vilke fargene jeg skulle bruke i rommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg