torsdag 1. august 2019

Gamle vinduer interiør

Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål. Tilbygg på gamle hus Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset.


Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt. Lag et skap av gamle vinduer og panel, som Tove har gjort!

Vinduene pusset vi bare lett over, før de fikk nytt oppdrag som skapdører. Vi brukte panelet til å lage baksiden og hobbyplater fra Biltema til å lage skrog og hyller. Det finnes nemlig utrolig mye fint du kan lage av gamle vinduer – både med og uten glass. Du trenger: Skarp kniv eller baufilblad til å skjære gjennom gamle malingslag, gummihammer eller annen hammer og en trelist.


I gamle hus er det ofte vanskelig å åpne vinduene. Rammene kan være malt igjen. Noen vinduer er ikke ment å åpnes, og er festet med spiker til karmen. Disse spikrene kan du kappe med baufil.

Trenger du flotte gamle dører eller andre bygningsdetaljer? Forferdrene våre gjorde ting skikkelig. De valgte gode råmaterialer når det skulle lages en dør.


Derfor er det like hyggelig hver gang en av våre gamle dører eller vinduer finner ett nytt hjem. De gamle vinduene sto på gaten utenfor og skulle kastes. Planen var å bygge et lysthusdrivhus av disse, men planene er nå endret, så disse ønsker jeg å selg. Det siste nye, dei gamle klassikarane, eller ein ting midt i mellom?


Om vi ikkje har akkurat det du er på jakt etter – ja, då skaffar vi det! En av mine store hobbyer er å restaurere gamle vinduer. Bruker helst gamle smårutete vinduer med gjennomgående sprosser. Skal legge ut noen bilder i løpet av helgen.


S like gamle vinduer kan brukes til så mangt. Et gammelt vindu brukt horisontalt, med en glassplate oppå og et bordføtter under, kan bli et spennende bor stort. Derfor kan du spare mye på den egeninnsatsen du gjør med de gamle. Du kan riktignok få nye vinduer som ligner, til en lavere pris, men det blir ikke det samme.


Når det gjelder isolasjonsevne, er den gamle løsningen med enkeltglass og varevinduer vel så støy- og energieffektivt som mange isolerglass. Jeg skal jo lage meg et lite drivhus, og av rent estetiske grunner har jeg lyst til å bruke gamle vinduer. Aner ikke hvor jeg får tak i det.

Det er helt herlig å kunne bevare de gamle vinduene og også sjarmen i fasaden. Det forteller om tidsperioder og estetiske preferanser, om stilhistorie og teknologihistorie. De er en viktig del av det som gir bygningen karakter.


Gamle vinduer er en vesentlig del av en bygnings utseende. Når gamle vinduer skiftes ut med nye forsvinner fin detaljering i treverk og beslag, og ujevnhetene i det gamle glasset blir borte. På gamle vinduer med sprosser er det ofte brukt kitt i overgangen mellom sprossene og glasset.


Mal over kitten og 1-mm inn på glasset. For dører gjelder samme regel: mal der det kan males. På veggene er det valgfritt om du vil gå for beis, dekkbeis eller maling.


Det gjelder ikke vinduer og dører. Her fikk vi grundig innføring i restaurering av gamle vinduer. Vi viser deg hvordan du går frem når gamle vinduer må kittes om.


Våre kunder spenner seg fra bolighus til større alumiumsfasader i forretningsbygg. Natre, Norgesvinduet, H-vinduet, Nordan, Swedoor, Schuco med fler. Med møbler fra 2villa kan du skape en fin kontrast mot det moderene hjemmet.


Ikke kast dine gamle vinduer - du kan gjenbruke dem til en rekke nyttige ting i hjemmet. Det andre vinduet ble vasket, skrapt og deretter malt i hvitt. Etter malingen satt hun inn noen bilder. Her er interiørmotiv brukt, men det er bare. Vis innlegget for mer.


Det finnes også mye rart i kjellere og på låver rundtomkring, så det er bare å være våken og spørre seg fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg