mandag 12. august 2019

Montera markis

För att förenkla monteringen av din markis finner du längst ner på sidan monteringsanvisningar till de olika markiserna. Vi rekommenderar att ni läser igenom dessa innan ni gör er beställning för att förekomma eventuella oklarheter. Montering av markiser Bygghemma. Unsubscribe from Bygghemma?


Välj hur du ska montera din markis.

Vid väggmontering fästs markisen på en vägg, och vid takmontering fästs markisen i takstolen. Takmontering kan även fungera på en balkong, då man fäster markisen i balkongens tak (balkongen ovanförs golv). Tips för att få det rakt.


Spänn ett snöre mellan de yttre konsolerna - märk sedan ut och borra hålen för de övriga. Ju bredare markis , desto fler konsoler. Kontrollera att skruvarna drar fast ordentligt i monteringsunderlaget.


Hur ska markisen monteras på din fasad? En markis är tung och behöver stabila fästen, dessa kan se olika ut beroende på vad du har för sorts fasad.

Tänk på att när en markis är utfälld lutar den snett nedåt. Sätt den tillräckligt högt upp så att du inte slår i huvudet när den är. Instruktionsfilm som beskriver hur du monterar en fönstermarkis från Rusta.


Kan jag sätta en markis på balkongen? Markisen är ett perfekt solskydd som dessutom ger mervärde i form av att man kan behålla en behaglig inomhustemperatur. Kan du montera en markis på balkongen?


Efter ditt köp levererar och monterar vi ditt val av markis , persienn eller uterum på överenskommet datum. Efter installationen går våra montörer genom funktioner och skötselråd. Innan vi åker städar vi självklart upp, och om du önskar så tar vi även med ditt gamla solskydd för återvinning. Följ våra instruktioner för montage av markiser, så kommer det gå som en dans. Vikarmar med dyneema band i knäleden.


Går att montera på vägg och tak. Ytterligare tillägg på modellen är frontridå (skydd för låg sol och du får känsla av ett uterum). Om man inte vill montera upp en markis på huset finns alternativ som solsegel eller parasoll som är enklare att sätta upp eller montera.


En markis kan dock drivas både maskinellt eller manuellt och täcker den ytan som du önskar. Bali är en mycket robust fönstermarkis som du bör välja om du vill kunna reglera din markis med band-, vev- eller motorreglage (obs vid motordrift ska denna kopplas in av behörig elektriker). Bandreglage rekommenderas inte vid bredd över 3cm.

Vi delar gärna med oss av vår kunskap så du kan utföra ett säkert montage på egen hand. När du köper produkter från SJöBERGS så ingår samtliga plugg, skruvar och spikar. Dessutom är det lätt att montera dem, och du kan placera dem varsomhelst på tomten. Med en sidomarkis gör du uppdelningar på terrass eller i trädgård som skapar dynamik och ökad trivsel.


Rätt markis ger förhöjd kvalitet till ditt boende och är en investering som lönar sig i många år framöver. Två tips innan vi börjar: se till att fästa din markis i något som är bärande för huset - exempelvis takstolarna. Se även till att - om möjligt - montera din markis under ett taksprång så att den får lite extra skydd. Saknar ditt hus taksprång så bör du investera i en takprofil som ger nödvändigt skydd för regn.


En bra markis gör din altan ännu mer värdefull, eftersom den då kan användas betydligt fler timmar. Men var noggrann när markisen montera. Trädgårdsarbete eller avkoppling? Variera vardagen med allt från utemöbler, grillar och trädgårdsdekorationer till redskap eller produkter för. Markis är medlem i Svenska Solskyddsförbundet (SFF).


Det betyder att vi har den kunskap som efterfrågas, ett gott anseende i branschen och en god ekonomi. Som medlem i SSF kan vi dessutom lämna 3-års garanti på alla våra solskyddsprodukter. Läs mer om garantin på SFFs webbplats.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg