fredag 2. august 2019

Sober farge soverom

En mørk gråbeige tone (greige) med varme i – en harmoni mellom brunt og grått. Se inspirerende bilder av soverom og finn de rette produktene. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet.


Bytt farger på dette rommet. Nordsjö evening shadow er en sober , vakker farge som binder soverommet sammen uten å ta over. Den grønne tonen gir en ekstra dimensjon og skaper en fin kontrast til knaggrekken i tre og de varmere tonene i kurvlampen.

Drøm deg bort i harmoniske fargepaletter og detaljer som løfter helheten til himmels. Her kan du boltre deg i inspirasjon til ditt nye. Når man skal finne farge på vegger til soverommet , er det viktig å finne en farge som gir ro og forberedelse til en god natts søvn.


Populære farger er jo hvitt, beige, grått og ellers lyse pastellfarger, sier interiørstylisten og legger til. Unngå helst sterke farger , som for eksempel rødt. Finn inspirasjon til hjemmet - stue, kjøkken, gang, soverom , bad og barnerommet, gardiner og solskjerming. Rosa kan dempe angst og stress, men oppfattes ofte som en veldig feminin farge.


Det mange ikke vet er at den sammen med striper på tekstiler og tøffe elementer i skinn, kan den gi et varmt og godt soverom.

Gule farger frisker opp, og gir liv til rommet. Grønt er også populært. Dette er en rolig og behagelig farge , og den er derfor veldig aktuell på soverommet.


Den er samtidig såpass nøytral at du kan male et helt rom uten å gå lei, sier Maxbo-eksperten. Tips: Mal soverommet for under tusenlappen! Her var det løse teppefliser på betonggulv, gulnet og hullete miljøstripe på veggene, furupanel i takene samt to store skyvedørsgarderober med dekorterte speildører. En varm grå farge med røde undertoner, det gir fargen en lun varme. En lun og behagelig gråbeige tone.


Og andre har lyst til å oppholde seg på soverommet som signaliserer trygghet og romantikk. Ut av alle de fargene vi har gjennomgått og testet har vi funnet frem til tre farger som representerer forskjellige søvnbehov. Det betyr ikke at andre farger ikke duger på soverommet. Fargen jeg valgte var Sober. Er det mulig å forelske seg i en farge så må det være akkurat denne!


Det er en gråfarge med litt brunt i, en varm grå på en måte. Få inn eller skift gardiner på soverommet ! Det tilfører massevis av materialitet og rommet blir enda bedre å være i! Du kan også bruke gardiner som romdeler!

Barnesykepleier, helsesøster og søvnterapeut for barn, Karin Naphaug, har skrevet boken Sov Godt. Hun tror folk reagerer ulikt på fargene i soverommet. Det finnes farger man bør unngå. Som rødt, hvitt og sterke gulfarger. På barnerommet ville jeg valgt beige eller blågrønne farger , sier hun.


Orange er livsgledens farge , og ifølge Steinbo, riktig farge hvis du er ute etter romantisk sex. Rødt, derimot, spriter opp med mer lidenskap på soverommet , mens fiolett er fargen for den eventyrlystne. Disse fargene er jo ikke sovefarger, men som Steinbo påpeker, er det ikke all verdens som skal til.


Camille-Renée Finsru fargekonsulent hos Maxbo Stormarked Vækerø, mener det er viktig å være klar over hvilke egenskaper ulike farger har når du velger farge til soverommet. På soverom kan dempede grønn- eller blåtoner være gode fargevalg, for å skape en rolig, avslappende sone.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg