onsdag 14. august 2019

Oppussing vegger

Eventyrlig oppussing med lekker veggdekor 01. Ute i havgapet nord for Tromsø ligger et gammelt kaihus omgjort fra et nedlagt fiskemottak. Stadig flere ønsker seg slette vegger , og du ønsker å fjerne strietapeten.


Veien dit er imidlertid ikke alltid like lett. Det finnes ulike måter å sparkle veggen på, og det er ikke så enkelt å vite hvilken metode man bør bruke i de ulike tilfellene.

Vi har spurt malermesteren om hvor man bør bruke helsparkel, rullesparkel og veggfornyer. Velg gjerne en nøytral farge som ikke skriker for mye. Er det stygge merker eller hakk i veggen , bør du sparkle og pusse når du først er i gang, tipser Grønn. Synnøve er en handy dame som gjør mye selv, men tid og penger strekker ikke helt til, for her er det mye å pusse opp.


I løpet av en arbeidsdag pusser, Oppussing på en dag - teamet, opp kjelleren til Synnøve og lager et soverom spesielt til henne. Har gått igang med å rive av tapet på det ene rommet. Det viser seg den sitter godt noen steder og andre steder sitter det løst.

Man kan tro det er kastet lim og tapet på veggen. Du trenger verken å pusse, sparkle eller male. Du får en ferdig vegg med én gang, uten synlige spikerhull eller skjøter, forteller Torunn Mangseth, som er markedsansvarlig hos produsenten av Deco Panel.


Nytt rom på en kveld med veggplater – Veggplatene er meter høye, og er altså tilpasset standard takhøyde. Pussing av vegger innendørs. Uansett om du har en rå vegg , fliser eller glassfiberstrie som du vil ha bort til fordel for en helt glatt flate – så kan det å pusse veggen være det du skal gjøre. En rå mur eller en ujevn vegg kan rettes opp med puss.


Her kan du bruke puss til innendørs bruk. Det kan være en sementbasert puss eller en. Er det sommer og sol og du har vasket huset, holder det med et døgn, sier Dahl. Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger , det er smart å vente med å male disse områdene til sist.


Beckers nye milijøvennlige vindusmaling skal være så hurtigtørkende at du kan lukke vinduet samme dag. Les også: Maling på vannvogna. Dersom du ikke har mye penger til renovering, kan en enkel styling før salg ifølge Kjenner være et godt alternativ til oppussing.


Hvite vegger blir lett skitne, men ved å ta et enkelt malingsstrøk fremstår blir veggene nye og freshe.

Har du trehvite tak og lister mal det hvitt, og har du en mørk vegg , mal den lys. Forny stuen din med oppussing av vegger , tak, gulv. Vi pusser opp din stue til avtalt tid. I borettslag derimot, er kravene varierende.


Noen steder er du pålagt å bytte sluk ved oppussing. Enkelte borettslag gir støtte til oppussing , blant annet til bytte av membran. Vanntette vegger er like viktig, Litex våtromsplater er anbefalt å bruke på alle veggene. Oppgrader vegger og gulv på en enkel og billig måte ved å male flisene dine. Så lenge du går for en bestemt type maling som er tilpasset fliser, kan resultatet bli veldig pent og gi badet ditt den fornyelsen du var på jakt etter - uten å betale i dyre dommer.


Hvor mye koster en full oppussing ? Med Bademiljøs budsjettkalkulator kan du regne ut en cirkapris på hvor mye det vil koste å enten gjøre en mindre oppussing eller totalrenovere badet. Her fører du opp størrelse på baderommet, og hvilken type standard du ønsker på badet. Lurer du noe i forbindelse med oppussing ? Trenger du tips til hvordan du skal leie ut hybelen? Vi gir deg alt du trenger å vite om kjøp og salg av bolig, valg av megler, interiørtrender og mye mer!


En tynn armeringsduk ytterst kan redusere faren for slike stygge linjer i veggen. Helsparkling kan være en forholdsvis stor jobb, og det er ulike meninger om hvor enkelt det er å gjøre dette selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg