fredag 27. mai 2016

Kan man male gulvbelegg

Hvorvidt gulvbelegget kan males , kommer an på hvilken type gulvbelegg det er snakk om. Myke, heterogene vinylbelegg, såkalt boligvinyl, er dårlig egnet for overmaling. Disse gulvbeleggene er myke og gir dårlig heft, og malingen vil kunne sprekke opp og flasse av. Og man bør bruke TreStjerner gulvmaling.


Vi har testet denne malingen mye både på vinyl og linoleum, og det går helt fint. Vil tippe at malingen fort blir stygg.

På gulv som ikke er i vater hele veien, som buer eller bulker, kan man ikke legge laminat mens det går helt fint med gulvbelegg. Også spesielle sklisikre vinylbelegg finnes for hjem og institusjoner. Mange lurer på om man kan male over laminatfronter. Svaret er ja, det kan man.


Men man bør gå frem på riktig måte. Du kan også velge å gå for rent epoxybelegg på betonggulv. Dette gir en spesielt glatt og blank overflate.


Fliser, laminat og belegg kan males på eget ansvar, malingprodusentene gir ingen garantier for sluttresultatet.

Males på eget ansvar. Er du heldig kan malingen sitte i flere år, men den kan også sprekke opp etter kort tid. La alt tørke i to til tre dager.


Er teppet for mykt, kan du få svikt i parketten og det kan knirke og sprekke. STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan male veggene alt du orker, men om gulvet er feil, blir helheten uansett feil.


Er gulvet i god stan er det heldigvis ikke nødvendig å bytte det. Da kan atmosfæren i stedet reddes ved hjelp av ny farge. I løpet av en helg er jobben. Sections of this page. Kan man male gulvbelegg ? Ingrid Kvernenes Misje.


Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Du kan først og fremst male tregulv, men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike.


Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male.

Noen som har erfaring med å male gulvbelegg ? Hadde også heller lagt nytt gulv, tror det skal mye arbeid til for at det skal bli bra og male gulvbelegg med tanke på heft og slitasje. Lei av kalde, hvite fliser? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.


Her ser dere hvordan badet så ut før. Jotun Hetgrunning Universal 3. Jeg er ny her på formuet, og ser at det er mye kunnskap her! Det du trenger er: 1. Nå er det soverom som står for tur. Der må jeg rette gulvet tror jeg.


Trenger jeg et underlag når jeg skal legge Pergos vinylgulv?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg