mandag 30. mai 2016

Male over vinyltapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny.


Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene. Der det er løst må det etterlimes.

Mange ønsker å male over gammel tapet, dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet , papirtapet og fibertapet. Hvordan male tapetsert vegg.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig.


Vinyltapet bør du ikke male over.

Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service. Du kan gjerne male direkte over tapet, men resultatet kan bli så som så. Dette fordi du påfører masse fuktighet og da kan du oppleve at tapetet sveller og at skjøtene sprekker opp. Husk også at eventuelle mønster i tapetet, strukturen, blir synlig.


Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid. Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere. Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden.


Jeg har tenkt å male over den (man blir fort lei av oransje farge), men lurer på hvordan det best skal gjøres? Jeg kan alltids forsøke å væte den, emn siden det er vinyltapet så tipper jeg at det ikke trekker veldig godt gjennom - samme greie som å male på den først. Jeg skal legge ny tapet før maling. Min vegg er heller ikke så pen, og jeg gidder ikke helsparkle. Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler.


Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten. Bestill nå, betal senere. Inntil avslag - spar stort!

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Om man kan male over tapeten eller må fjerne den er et velkjent spørsmål. Male over gammel tapet?


Det må vurderes i ethvert tilfelle, men her er generelt svar. Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Bruk tapetoppløser Om det ikke lar seg gjøre å male over tapetet og det må fjernes, finnes det flere måter å angripe dette på.


Det er lettere å få det av veggen om det blir fuktet, og mange eksperter anbefaler også å bruke et spesialprodukt til jobben. Den store fordelen med vinyltapet er holdbarheten. Derfor egner denne kvaliteten seg ekstra godt i rom som kjøkken og bad (ikke i våtsone).


Det som taler vinyltapet litt imot er at overflaten ofte føles litt plastikkaktig ut, noe som ikke alle liker like godt. Hvis det er en vinyltapet bør du ikke male over. Grunnen er at fargestoffer eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen, at veggen avgir lukt eller at tapetet ikke tørkerlig skikkelig. Andre typer tapet, som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg.


Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Jotuns internettekspert mener det er bare å grunne (oljebasert) først og så male med vanlig veggmaling. Bruk våtromssparkel på ujevnheter og i skjøten der gulvbelegget slutter på veggen. Deretter påføres våtromsgrunning som også fungerer som lim, og over dette fester du våtromstapetet.


Dette skal også grunnes med våtromsgrunningen, før du avslutter med våtromsmaling. Denne skal også males mm ned på gulvbelegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg