fredag 6. mai 2016

Urverk til gulvur

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Mekanisk urverk med klangstav for gulvur. Fra Hermle i Tyskland kan vi levere to modeller urverk som egner seg ypperlig for denne type klokker.


Modell med klangstav som festes i klokkekassen og som gir en flott lyd. Elektrisiteten er da oppfunnet for lenge siden!

Plukk ut tannhjula og monter ett quarts- urverk i stedefor. I min fagre ungdom arvet jeg ett gammelt gjøk-ur hos min bestefar, som ko-koet falskt og kom ut å ræmjet daumål fem ganger i timen. Jeg limte igjenn døra til tullingen og ga hertingen husarrest. Da ble det ørens fred. Engelsk gulvur i kasse av eik, hvitmalet urskive dekorert med fugler og blomster, urverk med månefase, dato og sekund.


Gulvur er ikke lett å selge nå for tiden. Den ene har til og med blyglass i døra. Og begge tar seg godt ut og fine å se på.

Ditt gulvur har nydelig urkasse som bør trekke prisen opp. De første urverkene var utelukkende mekaniske innretninger, som lagret energi i en opptrukket fjær eller tunge, hengende lodd. Slike urverk må vedlikeholdes med service i faste tidsintervaller (gjerne hvert 5. – 10. år). Gammelt gulvur , som jeg trodde var fra ca.


Tykkelsen på selve klokkeplaten kan være fra 1-mm. Viserne er sorte, men kan spraymales i den farge man måtte ønske. Batteri størrelse AA følger ikke med. Et engelsk urverk tar fatt på sine elleve slag. Klokka på mobilen viser 10.


I Gotmar Rustads nye forretning er ingen klokker samkjørt verken med satellitter eller med hverandre. Søk etter urverk på Kelkoo. Sammenlign tilbud på urverk fra våre nettbutikker og les brukervurderinger som hjelper deg å velge. Det slår og slår og slår. Smøring av urverk , skal vanligvis ikke gjøres da olje etter en tid vil tykne og bremse bevegelsen.


Hvis det er påkrevet for å få klokken til å gå, må det gjøres med en lett tynn olje, symaskinolje eller “mekaniker på boks”, WD-eller CRC 5-56. Når det gjelder rens av urverk stiller jeg meg veldig skeptisk til hvordan man i det hele tatt kan rense et urverk helt.

Tenker spesielt på fjæren hvor energien til å drive urverket sitter. Denne ligger jo inni en slags beholder. En fagutdannet urmaker med lang erfaring og moderne verkste hjelper deg gjerne med yndlingsklokken som har gått i stå.


Med kyndige hender, kan kostbare og verdifulle urverk få et nytt, langt liv. Om du har et vegg- eller gulvur som du ønsker reparert, men ikke har mulighet til å levere det til oss i forretningen, så kan vi hente og levere. Her finner du et godt utvalg i alle typer klokker! Herreklokker, dameur, barneklokker, dykkerur, pulsklokker og mye mere! Kjøp Urverk til veggklokke på Kelkoo.


Sammenlign tilbud på Urverk til veggklokke i kategorien Veggur og klokker fra en rekke nettbutikker samlet på ett ste og spar penger på ditt kjøp av Veggur og klokker ved hjelp av vår tjeneste. Råmaterialet til urproduksjonen var tre, jern og messing. Skal du lage et skikkelig gulvur eller en fin veggklokke.


Messingen ble kun brukt til visse detaljer, som viserne. Metallene ble kjøpt inn i form av skrot, eller de ble skaffet under arbeidsvandringer og. Uret er et tradisjonelt gulvur laget i England.


Tallskiven er av typen White dial hvitmalt metallskive som her er merket med London. Uret har romertall og sekundviser. Urverket er laget i meget god kvalitet, litt over gjennomsnittlig for tilsv. Virkelig flott og gammelt gulvur ! Finner ingen info om denne Mons Ovad Rommedhal (eller Ovas Rommeshal - D og S på gammel skrift kan se like ut) Så jeg kan ikke hjelpe deg med noe historie. Ikke annet enn at det fra gammelt av var mange klokkemakere i Norge som lagde gulvur , og prydet urskiven med sitt.


På verkstedet lever vi ut vår lidenskap for faget. Kom innom oss for å se hva vi kan gjøre for ditt ur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg