mandag 3. februar 2020

Male dør inne

Handle smart - Spar penger. Få den laveste pris her! Hvordan male dør – inne Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av dører inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Se hvordan du enkelt og effektivt maler en innerdør - på sekunder.


This feature is not available right now.

Please try again later. Tips og råd om hvordan du maler en innvendig dør. Great creative cement ideas with Bicycle tires - Innovation for your garden design - Diy flower. Når du skal male dør bør du benytte maling som tåler litt mer.


Eller Original til dør , list og panel som finnes i halvblank og blank. Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat. Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister.


Det å male en dør inne er verken vanskelig eller tidskrevende – og det kan gjøre underverker med et rom! En kjedelig eller slitt dør kan fint forvandles til en vakker interiørdetalj.

Tips når du skal male dør innendørs. Selv med den fineste malerull kan du ikke male en dør lik glatt som da den kom fra fabrikken, der den ble sprøytemalt i et profesjonelt anlegg. Men du kan velge å gå helt motsatt vei: ved bevisst å vise at her er døren malt for hånd. Mal først på tvers av flaten, og deretter ovenfra og ned i lange strøk. Kontroller vinduene hvert år.


Bruk to strøk mellommaling. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca.


Det er den mest sårbare delen av vinduet. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott. Les også: Husk å bruke spesialmaling når du skal male dør og vindu.


Størrelsen måles ut fra et modulmål. Modulmålet angir størrelsen på hullet i veggen der dørkarmen, ikke selve døra , skal monteres. Når vinduer og ytterdøra skal males , må du sørge for å velge en maling av god kvalitet.


Maling til dør og vindu. Den bør også være lett å påføre, ha god heft og UV-block. Sår og ujevnheter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket.


Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Maskér rundt dørkarmen.

Mal dørkarmen med en flat eller oval pensel. Dørflaten males med en mikrofiberrull, mens du bruker en oval penselen på utskjæringer og profiler. Ikke mal døra - mal heller rommet.


Hovedbildet er et eksempel på at det av og til er bedre å male rommet, og ikke døra. Se alltid to ganger, eller tre på gamle bygningsdeler før du maler. Og spør deg selv: Er denne slitasjen egentlig litt fin? Luftfuktigheten inne er derfor på det laveste og alt treverk vil trekke seg sammen. I sommermånedene trekker treverk til seg fukt igjen, og det vil ese ut.


Hvis du maler når panelet har est ut, vil det da bli noen millimeter med umalt panel når treverker trekker seg sammen om vinteren. Forside Dør og vindu Male. Selv pleier jeg å begynne nedenfra og jobbe meg oppover døra.


I disse tabellene finner du våre standard mål på både dørblad og dør med karm. Hvis hengslene du har fra før er av type snap-in, kan du la karm og listverk være urørt. Skal du skifte innerdører? Forutsetningen er at dørbladet har standard mål (se tabell under). Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males.


Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male.


For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. En enkel måte å finne ut hvor mye maling du bør kjøpe inn, er å ta lengder gange høyder på veggen. Da får du riktig antall kvadratmeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg