mandag 3. februar 2020

Male vinduer utvendig

Male vinduer utvendig

Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt. Et vindu består normalt av vindusramme, som holder glasset på plass, samt en karm som sitter fast i veggen.


Ofte finnes det dessuten en fals eller utforing som rammer inn vinduet og dekker overgangen mellom karm og fasade. Alle disse delene kan, om man vil, males i ulike farger. Om du ikke tar av vinduene, bør du male de høyeste materialene først, da er det lettere å komme inntil med pensel etterpå. Begynn innerst og mal deg utover mot kantene.


Utendørsmalingen skal males rundt kanten av vinduet og dekke første sats rundt hjørnet av vindusrammen. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler vinduet ditt utvendig mest mulig effektivt. Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert.


Male vinduer utvendig

Forside Tapet, farge og maling Male vinduer utvendig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Vi trekker fra 5cm for å lage plass til isolering og justering. Den beste måten å måle vinduene på da er å ta av utvendig listverk mellom vinduet og veggen, og mål største bredde og høyde. Malermester Jens Petter viser deg her hvordan du maler de utvendige vinduskarmene riktig.


Har du planer om å male vinduskarmene dine? Les også: Slik maler du huset utvendig. Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den gamle. Hva blir rett måte å måle ut størrelsen på det gamle vinduet og døra?


Om jeg måler på utsiden av vindusforingen, vil jeg da få utvendig mål på karmen som da burde være det mest nøyaktige målet? Selve glassflaten på vinduet er (BxH) 80x10 imens utvendig mål av foringen er (BxH) 95x112. Når du skal male vindu , skal du male både karm, fals, kant og lister. Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme.


Bestill nye vinduer av toppkvalitet til hus eller hytte her! Sjekk utvalg og kampanjepriser her! Fakturabetaling eller handlekonto? Levering til hele Norge. Du kan trygt handle billig hos oss.


Male vinduer utvendig

Er du lei av å male huset hvert – år? Male hus og gamle vinduer utvendig Vi har en eldre enebolig i Asker som trenger litt vedlikehold. Vi skulle gjerne ha fått malt vinduene i huset utvendig , vinduene har behov for skraping før de males. Huset bør vaskes utvendig med jevne mellomrom, helst hvert år, og minimum hver tredje år.


Denne typen maling bør du male vinduer med. Vi utfører alt innen utvendig malerarbeid både på mur og tre. Når man skal male vinduskantene, dekker noen til rutene med maletape. Du risikerer nemlig å trekke med deg noe av den tørkede malingen når du fjerner tapen.


Dropp i stedet tapen og mal med en sprossepensel som er beregnet til denne typen presisjonsarbeid på vinduer. Det er ikke alltid en optimal løsning. Pynteklosser og midtklosser er med å pynte opp og sette sitt særpreg rundt vinduer og dører.


Vi sager klossen en for en. Klossene kan, om ønskelig, produseres etter kundens ønsker. Med forbehold om vi klarer å skjære dem på saga, og det er ingen minste bestilling.


Interiørtrender og tips for alle som skal bygge nytt eller pusse opp - Daglige artikler om Fargevalg på hytter utvendig , gjør-det-selv, video, forhandlersøk og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg