torsdag 10. september 2015

Hvit syrin

Vanlig syrin , Syringa vulgaris, har lys lilla blomster. Den blir fortsatt mye brukt til skjerm- og leplanting. På mange gamle gårder er syriner plantet og brukt som lysthus.


Det finnes også en hvit variant av vanlig syrin , Syringa vulgaris Alba. Bestill en vakker, hvit syrinhekk med Vekst-garanti Bestill hekk i dag. Levering: 10–virkedager.

Les planteveiledningen. En ferdighekk i hvit syrin får velduftende, fine hvite blomster i oppreiste klaser som blomstrer i mai–juni. Bladene er små, grønne og ovale.


Syrin Syrinhortensia, bondehortensia og dvergsyrin er bare noen av syrinvariantene du kan kjøpe på Plantasjen. Med en syrinhekk eller en syrinbusk får du en herlig blomstrende, fargerik og duftende hage. Det mest i øynefallende med denne syrinen i forhold til andre syriner er dens enormt store og sterkt fylte, og kraftig duftende blomster. Produkttype: Textures. Vanntynnet, løsemiddelfri interiørmaling.


Nikkesyrin har lyse, rosa blomster med svak duft, og blir en cirka meter høy busk.

Andre syrin -typer: Preston- syrin (Syringa prestoniae, H7-H8) – lyse lilla blomster i juli. Kinasyrin med purpurlilla blomster. Nikkesyrin med dyp rosa overhengende, nikkende blomster. Ungarsk syrin , opprett vekst, mørke grønne blader og mørkfiolette blomster.


Podet syrin finnes i mange varianter, men eldre eksemplarer har en tendens til å sette rotskudd. Syrin er en buskslekt i oljetrefamilien med hvite eller fiolette blomster. Blomstene vokser i store, velduftende klaser.


Flere arter dyrkes som prydbusker i Norge. Opprinnelig utbredelse for vanlig syrin var Sørøst- og Øst-Europa, men utstrakt planting har gjort at den nå finnes som forvilla eller naturalisert mange steder i Europa. Mange kultivarer i handelen med farger fra hvitt over rosa til blåfiolett. Sorter med fylte blomster finnes.


Vakkert bildet med hvit syrin på lerret (akryl) av kunstneren Kateryna Kondratieva. Vi tilbyr et bredt utvalg av syriner i høyeste kvalitet og som er produsert for norsk klima. Her kan du lese mer om hver enkelt sort.


Vakker podet hvit duftsyrin med store, hvite , doble og duftende blomster. Slank, noe åpen vekst. Passer i buskgrupper eller frittstående, på en solrik plass med. Definisjon av syrin i Online Dictionary.


Betydningen av syrin.

Norsk oversettelse av syrin. Oversettelser av syrin. Informasjon om syrin i gratis engelsk online ordbok og leksikon. Regelmessige syrin busker vokse åtte-til-meter høy.


Hvis lilla er et lite tre om 15-til-meter høye med mørke grønne blader, er det mest sannsynlig en japansk tre lilla eller andre tre lilla. Syriner tåler en del tørke når de er veletablerte, men de foretrekker jevnt fuktig jord. En tilførsel næring og litt kalk av og til er også viktig for at planten skal trives best mulig. Jeg har plantet en hvir syrin i hagen på forsommeren, og nå står den der med årets første blomster.


Kattene har lagt sin elsk. Det finnes ulike navnsorter av syrinhortensia, som har litt ulike farger på høybladene og litt ulik blomsterhodestørrelse og form. De fleste høybladene starter ut mer eller mindre hvite , og blir så mer eller mindre rosa ettersom tiden går.


Ren art syrinhortensia, avblomstret, kan stå sånn i lang tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg