torsdag 3. september 2015

Sveitserstil interiør

Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. Navnet Sveitserstil henviser til alpeområdenes byggeskikk, der gavlveggen er husets fasade.


I Norge får husene isteden en tverrstilt gavlfløy som dekorasjon på fasaden, pyntet med flotte utskjæringer.

Takutstikket er så stort at det gir plass til en overdekket veranda, som blir en viktig del av husets utseende. SIDE2): Anette er tobarnsmor med en forkjærlighet for interiør. Jeg elsker den hvite, nostalgiske og landlige stilen, et personlig interiør gjerne med gamle møbler eller skatter funnet på loppemarkeder og antikvitetsbutikker.


En blanding av gammelt og nytt, skriver Anette i sin blogg, Anetteshus. Sveitserstil er OK, men brukes gjerne om nye hus som bygges i samme stil som originale sveitserhus. Signatur Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen.


Inspira Interiør lørdag 9. Styling i sveitserhus.

Her er bilder fra et koselig sveitserhus jeg har stylet nylig. Et landsted i sveitserstil har veranda. Villa Sommer har glassvindu på verandaen i flotte farger, noe som er karakteristisk for stilen. Foto: Jan Rune Berge, Blinkskudd as.


Doble dører, brede gerikter og ikke minst taket vitner om et klassisk interiør - selv om fargevalget er moderne. Kakkelovnen er en god varmekilde. Jernbanestasjonene ble sett på som et uttrykk for statsmaktens synlige nærvær i bygdene, og man ønsket derfor en arkitektur som var av en så god kvalitet at den norske staten kunne være bekjent av den. Stasjonsbygningene, som var tegnet av dyktige arkitekter, ble opplevd av de mange reisende og dannet forbilder for byggestilen over hele landet. Blink Hus sine ferdighus i sveitserstil vil gi deg et stemningsfullt hjem der kos og sosialt samvær er i fokus.


Med romslig planløsninger tilpasset deg og dine behov blir huset et samlingspunkt for både gjester og familie, samtidig som du kan trekke deg tilbake, senke skuldrene og bare nyte tilværelsen i hjemmet ditt. Jeg har her hatt en fordypningsoppgave om Sveitserstil. Her skulle jeg velge oss en fordypningsoppgave som jeg syntes er interessant, lærerik og noe jeg liker å jobbe med. Hvordan vi kunne utforme oppgaven på kunne vi selv være kreative og.


Den desiderte vanligste vindustypen i sveitser hus er fags eller fags vindu, kalt krysspostvindu. Det finnes mange varianter av denne typen, de kan ha andre oppdelinger, dekorasjoner, sprosser og buer. Alle vet hva sveitserstil er, men hva består den egentlig av?


Flere av Europas fremste arkitekter tok gamle trebygningstradisjoner og nye estetiske teorier til inspirasjon for storartet nyskapning.

Skapene og benken er bygget slik det ble gjort i gamle dager (av rester), med panel i ulik bredde. Dette skaper liv i interiøret. Vi har kopiert flere originaler fra Ålesund sentrum, som har en unik jugendbebyggelse.


Altfor mange sveitserhus er riivningstruet i Norge. Bildet over: En ny bolig i sveitserstil med empirevinduer tegnet av firma EKS -Design i Askim. På landsbygda ble det etter hvert svært populært med sveitserhus. Mange eldre hus ble modernisert og tilføyd elementer som verandaer og bislag i sveitserstil.


Vi bur i eit jalla-sveitserhus. No når vi byggjer på og skiftar bordkleding har vi valgt å køyra på med sveitserstil. Mellom anna laga ny inngang :-) 23. Takket være disse er det mulig å skaffe seg korrekte detaljer også til gamle sveitserhus. I vår nettbutikk kan du kjøpe rekkverk i sveitserstil , dekorklosser til listverk, vindusknekter til omramminger, søyleknekter, stolpehatter, skistativ, hundehus.


Spørs litt om du skal ha den vestlandske eller østlandske stilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg