onsdag 30. september 2015

Maling grunnmur

På utkikk etter utemaling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. En pen grunnmur , malt i en vakker farge, underbygger husets eleganse og skaper en helhet. Har du derimot en grunnmur full av sprekker, skader, flass, sopp eller mosevekster, hjelper det ikke at huset ellers er vakkert og nymalt – grunnmuren ødelegger og trekker hele inntrykket ned.


Maling grunnmur

Underlaget skal være rent, fast og tørt. Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes. Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling. Nesten alle private bruker akrylmaling på grunnmuren, med det resultatet at malingen flasser etter kort tid.


Akrylmaling er en tett maling som puster for dårlig på en grunnmur. En pusset grunnmur skal ha det tetteste materialet i midten, og deretter være mer og mer dampåpen utover, sier Paulsson. Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling , slik som akrylmaling for mur. Vask hele veggen med Jotun 2-i-Kraftvask og Soppfjerner, før du fjerner løs maling med stålbørste.


Maling grunnmur

Dersom du har noen ujevnheter i muren, bør du først male med JOTUN DryTech Murfiller Filleren skal villstrykes med pensel. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av pusset mur. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. MegaFlis tilbyr et bredt sortiment av maling til mur, innen- og utendørs bruk fra Nordsjö. Ved å gi litt kjærlighet med maling til muroverflatene innen- eller utendørs, kan det gi et frisk pust til helheten.


Det er viktig at flatene er faste, rene og tørre før du setter i gang med malingen. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres.


Maling av mur er ikke vanskeligere enn maling på andre underlag. Slik får du det til i fire trinn: Du må rengjøre muren. Du kan for eksempel bruke Flügger Facade Clean eller andre rengjøringsmidler egnet for mur.


Påfør mugg- og soppdreper og la stå i 3-dager før flaten overmales. Midlet skal ikke skylles vekk. Nå har deg seg slik at de som eide huset før, antagelig fikk litt for mye maling til overs da de malte huset og malte grunnmuren med samme maling.


Maling grunnmur

Har jo skjønt det slik at mur skal egentlig ha pustende maling , men ikke når muren er malt fra før men annen maling. Mineralsk maling reagerer kjemisk med pussen. Organisk maling fungerer som et utenpåliggende belegg. Organiske malinger slipper ikke fukten ut på samme måte og like lett.


Butinox Futura Grunnmur er en meget værbestandig akrylmaling med svært god farge og glansholdbarhet med års skriftlig garanti på farge og glans. Malingen har god heft, er lett å påføre og dekker godt. Den silkematte overflaten er enkel å rengjøre. Råd og tips - Ubehandlet mur grunnes først.


Mal aldri direkte i sollys. Har kjøpt hus med diffusjonstett lateksmaling, utvendig på grunnmuren (2m høy). Har nå planer om å fjerne denne malingen og erstatte med diffusjonsåpen maling eller evt. Noen steder sitter lateksmalingen fortsatt bra på veggen og noen steder er det store flak som har løsnet.


Spesialmalingen gir en silkematt overflate som er lett å rengjøre. Isolering av grunnmur. Når du skal legge ut isolasjonsplatene, er det vanlig å gjøre det i to omganger. Først ett lag, så et nytt som du legger på tvers av retningen på laget under.


I tillegg legger du begge lagene i mursteinsmønster, også kalt forband. Hele poenget er å unngå gjennomgående skjøter. En silkematt akryl murmaling for sokkeletasjer og grunnmur med god heft. Overflaten er enkel å rengjøre. Over tid kan dette føre til at mørtelfuger, puss eller maling smuldrer opp.


Alvorligere skader er oppsprekking og evt buling og innpressing av vegger eller gulv. Skadeårsaker og konsekvenser. Fuktighet fører til direkte skader i mørtel og maling på grunnmur og kjeller.


Når luftfuktigheten øker, vil denne kondensere der det er kaldest, som regel på grunnmur fra gulv og oppover, men også på gulv og på lagrede eiendeler, forklarer Tørt Bygg, et selskap som har spesialisert seg på avfukting av boliger. Borettslaget betaler i så fall maling og maleutstyr. Nærmeste butikk: Flügger Nordstran Ekebergveien 31 tlf. Malejobben innebærer som oftest mer enn selve malingen.


Planlegging og skikkelig forarbeid er helt avgjørende for et vellykket sluttresultat. Kom innom XL-BYGG, så får du tips, maling og tilbehørsprodukter som gir deg grunnlaget for et perfekt sluttresultat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg