tirsdag 31. januar 2017

Innrede kjellerstue

I eldre boliger var ikke kjellerne ment å brukes til oppholdsrom, noe som preger fuktsikringen. Før du i det hele tatt kan begynne å tenke på å innrede kjelleren, må du derfor sørge for at fuktgjennomslag fra gulv eller vegger og eventuelle lekkasjer er utbedret. Er rommet du skal innrede stort, kan møblene med fordel trekkes ut på gulvet for å unngå store dødarealer. Da lager man også passasje bak møblene der det kan være fint for barn å vandre.


Når ett rom innredes i flere soner er det fare for at totalinntrykket blir rotete.

Slik bygger du om kjelleren til bolig Utleiebolig eller ekstra plass? SINTEF viser hvordan du bygger en fuktsikker leilighet med god planløsning i kjelleren. Pengene ble lagt i gulvene og vinduene, så møblene måtte koste minst mulig. Sølvkommoden og bordet er nytt. Møblene er laget i India, og gjør mye for rommets eksotiske stil.


Resten er ting familien hadde fra før eller fant, men som fikk nytt utseende med maling. Er ikke dette et typisk kjeller rom? Et rom man har tenkt at skal bli et ekstrarom i huset, men som ender opp som midlertidig lagringsplass for alt mulig.

Innrede kjeller - Den komplette guiden. Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Sitter du på en ubrukt kjeller, har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren.


Holder på å innrede en liten kjellerstue og trenger litt råd og tips for at det skal bli et innbydende og koselig samlingssted for familiens yngste. Skal fungere som et sted hvor de kan se TV, spille TV-spill, dataspill og ellers ha besøk av venner. Pass på at kjellerstuen er lovlig. Det vil kunne koste fra 30.


I rom1finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg. Nye regler fra nyttår gjør at det nå er enklere å gjøre om boder, kjellerrom og loftsrom til boligrom og til utleie. Men som alltid: Det er feller!


Foto: NTB Scanpix) Enklere å bygge om enn det var før. Boligareal i kjelleren må tilfredsstille en rekke krav, men fra 1. Inspirasjon til en koselig kjellerstue. Mange kjellerstuer bærer preg av gulnet og mørkt furupanel med mye kvister.


Tidligere tok det mye tid å lakkere over kvist slik at det ikke blødde gjennom, men nå finnes det muligheter for å grunne og kvistlakke i samme strøk.

Men ikke alle kjellere kan brukes. Undersøk om kjelleren egner seg. Jeg har lyst til å innrede til en kjellerstue i en del av kjelleren. Denne ligger kanskje under terrenget og har ingen vinduer. Slik den står i dag er det bare ubehandlet betongvegger.


Spørsmålet er hva jeg skal bruke for å innrede dette kjellerrommet. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha. Hvordan innrede en kjelleren riktig? Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for personer og gjenstander.


Kim Kristensen, tømrer med mer en ti års erfaring innreder kjellere med Rom i Rom løsningen vår. Har kvm (x 70) stort kjeller -rom som jeg skal innrede til kjellerstue. Da mener jeg å huske fra teorien på skolen at man skal droppe plast i ytterveggen.


En innredet kjeller kan bli utleiedel, generasjonsbolig eller kjellerstue til familien. Denne boka viser hvordan man utfører drenering og fuktsikring, og riktige løsninger for oppbygning av gulv, vegger og himling. Du blir fortere lei av de fargene du er mye eksponert for i media. Hvis du ønsker et varig interiør, må du tenke godt gjennom fargevalgene dine, men.


Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Anvisningen gir oversikt over krav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg