tirsdag 17. januar 2017

Maling av terrasse

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av terrasse

Alltid stort utvalg og god service. Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og. Det var flere lag med maling og veldig flisete.


Jeg tok derfor å slipte ned gulvet (slipepapir styrke og så styrke 100). Deretter tok jeg å vasket det ned med Jotuns terrasse rens og beiset over med Jotuns beis, farge: 6Burmateak. Mal maks et par bord omgangen og tørk forsiktig av overskytende beis. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer?


Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Jeg har en terrasse i impregnert treverk på ca kvm, som har vært behandlet med terrassebeis. Denne var av en farge kalt honning, men ble mer som mørk brun. Etter noen år er nå beisen såpass slitt at terrassen må behandles på nytt, og jeg hadde tenkt å fjerne den gamle beisen, og beise den på nytt i en lysere farge (lys grå).


Vi er så heldige at vi har to store terrasser tilknyttet huset vårt. I vår står maling av rekkverk for tur. Utendørs maling er en viktig sommersyssel for alle som bor i trehus (så fremt du ikke har vaktmester eller mye penger). Jeg tar utgangspunkt i terrasse og platting av trykkimpregnert tre, det er nok det de fleste av oss har her i landet. Da bør du gjøre det til en regel å vaske den hver vår for å fjerne skitt og støv, anbefaler Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).


Maling av terrasse

EKSPERT: Bjørg Owren ved IFI. Blir det noen mindre fare for flassing hvis bare oversiden og ikke (hele) undersiden av toppbordet males (er jo sånne hakk under)? Har også vurdert å brukes terassebeis på toppbordet, siden vi unasett skal beise dekket på terassen. Fjern restene av behandlingen med en stiv børste og vask grundig etter med rent vann. Det finnes flere typer av denne på markedet.


Rescon Mapei anbefaler Matecoat Universal, som vil være tilgjengelig i byggvarehus over hele landet om noen uker. Beckers har også en lakk som er vanlig handelsvare, ETX-V. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks.


DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere. Tinova Traditional Allround Oil er en vannavvisende behandling beregnet for ulike treslag som furu, gran, sedertre, lerk.


Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden. Uansett om du velger beis, olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje.


Er terrassen beiset, bør du beise den på ny hvert tredje år. Synest å huske at man bør bruke egen maling til de glatte flatene som bla på toppbordet på rekkverket til terassen? Mens jeg holdt på å male på huset i dag, så sendte jeg kona for å få maling til dette. Nårt hun kom igjen, kom hun med dekkbeis(Futüra) som jeg forøvrig bruker på huset ellers.


Vaske terrasse før beising. Når du skal vaske før behandling, altså før du skal olje eller beise, er det som nevnt terrasserens som gjelder. I slike tilfeller kan det være lurt å vanne på forhån så terrassen ikke er knusktørr. Dette bidrar til at kjemikaliene, ved hjelp av det fuktige underlaget, trenger dypere inn i underlaget.


Maling av terrasse

Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Et tips er å slå inn en spiker i treverket. Treverket bør være tørt, dvs.


Terrassen må være skikkelig tørr før du beiser, ellers er jobben bortkastet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg